Varför framtiden för Windows 10 är molnigt

Från lanseringen 2015 hade Windows 10 ett brett utbud av lösningar som löst de problem som kunderna klagade över i Windows 8.1. och återvände till en mer stationär inriktad design än en fokuserad på pekskärmar. Men även med alla dessa förändringar är framtiden för Windows 10 grumlig, eftersom inte alla användare är nöjda med den färdiga produkten.

Dessa uppdateringar försöker förbättra Windows 10: s operativ kapacitet, men den övergripande framtiden är inte klar, och även de som är bekanta med Microsoft-produkter är inte helt säkra på vad som ligger framöver för operativsystemet.

Varför är framtiden för Windows 10 grumlig?

1. Uppgradera problem i Windows 10

Windows 10 är en efterföljare av Windows 8.1, vilket innebär att det inte är ett helt nytt operativsystem, utan snarare en uppdaterad version av 8.1.

Microsoft försöker göra Windows 10 kompatibel med nya tekniska framsteg, men kärnproblemet är att Windows-användare står inför hårdvarubaserade kompatibilitetsproblem.

2. Lagrings- och snabbproblem

Microsoft har som mål att göra Windows 10 till ett universellt operativsystem. För att uppnå denna globala framgång måste Microsoft lösa sin lagringsproblem. Low-end-enheter kan inte uppdateras till Windows 10. En enhet med 1 GB RAM och 8 GB ROM kommer att möta långsam starthastighet.

Windows 10 kommer även att sakta ner hastigheten på appar. Dessa lagrings- och hastighetsproblem måste lösas för att Windows 10 ska vara ett praktiskt operativsystem.

3. Dubbelläge för inställning

Windows 10 innehåller en app för de allmänna inställningarna för en smartphone, men den reglerar inte telefonens fullständiga funktioner. Du måste använda kontrollpanelen för vissa inställningar. Denna dubbla natur att ställa in kontroll är förvirrande för användarna. Windows 10 har tvåvägs delade inställningsfunktioner för alla aspekter av enheten. Du kan till exempel konfigurera musen genom inställningsappen, men kontrollpanelen kommer att justera musens pekarhastighet.

4. Dubbelgranna inbyggda appar

Windows 10-stödda program är ofullständiga i sina funktioner. Detta ger inte utmärkta erfarenheter till användarna. Till exempel saknar OneNote app en grundläggande stavnings- och grammatikfunktion. Dessutom är några av de premium apps som Cortana inte tillgängliga över hela världen.

5. Synkroniseringsdilemor

OneDrive är en online lagringsanläggning för Windows-användare. Microsoft introducerade OneDrive i Windows 8. Du kan spara dina bilder och filer på den. Användare kan visa dessa bilder och filer från vilken enhet som helst. OneDrive var känd bland användare på grund av sin lagringsbesparande funktion. Tidigare fick användarna tillgång till sina filer utan nedladdning. Men i Windows 10 erbjuder OneDrive utvalda filer för offline-surfning.

6. Sekretessbekymmer

Säkerhet och integritet är betydande bekymmer i cyberåldern. Microsoft samlar in data från sina användare som standard. Det håller ögonen på din dataförbrukning och söker efterfrågningar. Dessutom övervakar Microsoft din applikationsanvändning. Denna integritetsinflytande är en av de största problemen för användarna.

Fördelar och nackdelar med att byta till Windows 10

Med alla osäkerheter i det nuvarande Windows-operativsystemet finns det fortfarande många användare som skulle hitta operativsystemet till nytta. Med flera innovativa funktioner och produktivitetslösningar kan Windows 10 fortfarande vara ett bra val för din dator eller ditt företag.

Pros

- Fungerar med alla moderna appar

- Lätt att installera och uppdatera

- Ökad nytta

- Inhemska produktivitetsapplikationer

Nackdelar

- Integritetsfrågor

- Tvingade inhemska appar

- Irriterande anmälan

- Dålig tredjepartsoptimering

Du kan köpa en USB-enhet med Microsoft Windows 10 Home Edition och ansluta dig till miljontals användare över hela världen på en plattform som anses vara industristandarden.

Slutsats

Windows 10 har en osäker framtid på grund av ovan nämnda nackdelar. Grunden är att Microsoft lanserade en ofullständig produkt. Windows 10 är inte ett utmärkt val av användare på grund av drift och lågkompatibilitetsproblem. Det har en väldigt lång väg att gå till ett användarvänligt operativsystem. Dessa nackdelar är att måla en grumlig framtid för Windows 10.