iPhone, iPad eller iPod Touch: Så här stänger du av radio

Apple iOS levereras med en iTunes Radio-funktion. Användare älskar det, men vissa har blivit förvirrade om hur man stänger av radion. Som ett resultat blir de fastna med radion som spelas i bakgrunden på deras iPhone, iPad eller iPod Touch.

Du kan stänga av radion genom att stänga Music-appen, styra musiken från appen eller använda Control Center. Använd bara dessa steg.

Alternativ 1 - Från kontrollcenter

  1. Dra upp från botten av skärmen och kontrollcenteret ska visas. Detta kommer att fungera medan du är på vilken skärm som helst i vilken app som helst, även på låsskärmen.
  2. Välj " Paus " -knappen.

Alternativ 2 - Tvinga Stäng App

  1. Dubbel tryck på knappen " Hem " (knappen nedanför skärmen).
  2. En lista över körbara appar visas. Stäng " Music " -appen från skärmen genom att dra den uppåt och radion slutar köra.

Alternativ 3 - Pausa från musikapp

Du kan stoppa musiken genom att pausa den från Musik-appen.

  1. Öppna appen " Musik ".
  2. Tryck på " Paus " -knappen.

FAQ

Kan jag stoppa musiken istället för att pausa det?

Inte riktigt. Sättet som de utformade funktionen tillåter bara att pausa verkligen, vilket i huvudsak är detsamma som att stoppa.

Jag har inget som ser ut som vad du beskriver, men en radio spelar musik och jag vet inte hur man stänger av den. Vad pratar du om?

Du kan använda en tredjepartsradio eller musikapp. Du kan också använda den i iOS version 6, som inte kommer med iTunes Radio. I det här fallet kan du tvinga stänga appen som spelar musik genom att dubbelklicka på startknappen och sedan trycka på och hålla en app. Därifrån kan du svepa över till appen, tryck sedan på det röda - för att stänga det.