Så här tar du bort Siri App-förslag på iPhone och iPad

Siri betyder bra när det föreslår appar som det tycker du kanske behöver. Bara för att en funktion anses vara användbar betyder det inte nödvändigtvis att alla vill använda den. Detta är väldigt sant i förhållande till Siris appförslag.

Om du vill ta bort dessa appförslag av vilken anledning som helst, vet du att du kan. Du har möjlighet att antingen inaktivera Siris appförslag för enskilda appar för alla appar helt och hållet. Stegen för båda alternativen är nybörjarvänlig, så det finns ingen anledning att oroa sig för att försöka förstå komplicerade steg.


Hur att helt stänga av Siri App

För att slutligen bli av med Siri appförslaget måste du gå till Inställningar> Siri & Search. Om du bara vill inaktivera Siri-appförslag för en viss app, svep ner tills du hittar appen. Tryck på den och välj alternativet som säger Sök, förslag och genvägar.


Så här inaktiverar du Siri App-förslag för alla appar

Ibland vill du ha lugn och ro, och det betyder att bli av med alla meddelanden. Om du inte vill att några appar ska visas som Siri-förslag måste du gå till Inställningar, och om du sveper ner bara en tad bör du se avsnittet Siri Suggestions. Stäng av alla dessa alternativ för att få alla appförslag att gå iväg.


Så här tar du bort Siri Suggestions Widget

Siri kan också försöka smyga i förslag via widgeten i skärmen Today View. Om du också vill bli av med det här, gå till din startskärm och svep åt höger tills du ser dagens visning.

Listan med den röda cirkeln till vänster är appar som visas i dagens vy. Hitta det alternativ som säger Siri App Suggestions och tryck på den röda cirkeln med minusikonen i den. Om du inte ser alternativet på den första listan, leta efter den i listan längst ner med de gröna cirklarna till sidan. Siri App Suggestions kan redan vara inaktiverade.


Slutsats

Siri App förslag finns där för att hjälpa, men ibland är det enda som de hamnar på att störa upp skärmen. Du kanske inte behöver Siri för att föreslå någonting eftersom du är helt kapabel att hitta den app du behöver när du behöver den. Genom att följa dessa steg behöver du inte hantera Siri App-förslag.