Kan Java Applets köras på Android?

Det verkar finnas någon stor förvirring bland några Android-användare om hur Java fungerar på sina enheter. Tydligen finns det användare som vill köra Java Applets i en webbläsare på deras Android. Jag trodde jag kunde skriva ett inlägg för att rensa upp en viss förvirring. Här är några frågor jag har sett frågade i olika forum tillsammans med några svar.

Varför kan jag inte ladda en Java-applet på min Android?

Java Applets är byggda för att köras i webbläsare. Java-applets fungerar inte i en webbläsare i Android eftersom de inte gör ett plug-inprogram som de som du skulle hitta för en stationär dator. Det finns inga planer på att skapa en eftersom de resurser som krävs inte skulle räcka till på en mobil enhet och tekniken anses vara föråldrad.


Vad är den här JavaScript-inställningen i min Android-webbläsare för då?

Användare möter ofta förvirring när de upptäcker en "JavaScript" -inställning i webbläsarinställningarna och kan inte köra Java-applets. JavaScript är dock en helt annan sak än Java. JavaScript kan köras inbyggt i en webbläsare och använder inte många resurser. Att köra en Java-applet på en Android-enhet skulle ha hög resurser och springa mycket långsamt även på den snabbaste Android-enheten.


Men kör inte Android på Java?

Ja. Apps är skrivna i Java och kärnan i Android OS innehåller Java-kompatibla bibliotek. Det här har inget att göra med Java Applets som körs i webbläsaren. Det är typiskt att fråga "Min ansökan skrevs i C ++, varför kan det inte köra en annan C ++-applikation?". Det fungerar inte så.


Förhoppningsvis svarar detta många frågor för Android-användare förvirrade om Java. Om du har något att lägga till i det här inlägget eller en fråga, var god att lämna kommentarer nedan.