Så här skapar du animerade GIF-filer på Android

Låt möta det. GIF är roliga och hjälper dig att uttrycka vad du vill säga. Jag använder dem mycket, men ibland hittar du inte alltid de du behöver. Du kan installera fler appar, men det garanterar inte att du hittar den perfekta GIF-filen.

Det enda alternativet du kanske har lämnat skulle vara att skapa din egen GIF. Med hjälp av en app kan du skapa alla möjliga roliga GIF-filer för Android. På så sätt kan du äntligen alltid få de GIFS du behöver.

Skapa en GIF på vilken Android-enhet som helst

En app som ger dig olika alternativ om hur du kan skapa din GIF är GIF Maker. Det är en topprankad app som låter dig skapa GIF-filer från dina personliga videor, från vad den spelar in från skärmen, och det erbjuder också andra bra verktyg för att redigera din GIF.

Låt oss till exempel säga att du vill skapa en GIF från bilder (kom ihåg att du också kan utveckla GIF-filer från kameran och från den integrerade skärminspelaren). Tryck på bilden till GIF-alternativet, och du måste välja minst två bilder för att skapa den. Du kan lägga till så många som 200 bilder till din GIF. När du väl är klar väljer du på alternativet Nästa längst upp till höger.

Appen visar dig en förhandsgranskning av din GIF innan du kan spara den. Jag rekommenderar att sänka hastigheten eftersom appen sätter den ganska hög. Du kan justera hastigheten genom att dra åt vänster på alternativen nedan och välja hastighetsalternativet.

Förutom att sänka hastigheten kan du också göra saker som att dekorera det, ändra GIF-riktningen, dra på GIF, lägg till filter, lägg till ramar och, jämnt trimma din GIF. När du är färdig med att lägga till alla tillägg ser du ett fönster som låter dig ändra storleken på GIF, ändra kvaliteten och komprimera den.

Skapa en GIF Använda Gboard på Android

Om du använder Gboard är det också möjligt att skapa din egen GIF. Du kommer inte att kunna lägga till många effekter och redigera som du kan med den första appen, men du kan åtminstone skapa dina egna GIF-filer. Öppna en app som låter dig skriva och tryck på G på tangentbordet, följt av GIF-alternativet.

Välj om du vill använda den främre eller bakåtvända kameran och vilka effekter du vill lägga till. Tryck på cirkeln och Gboard börjar spela in en GIF om några sekunder. Det visar sedan en förhandsgranskning av din GIF om du inte gillar vad du ser på på bakpilen för att försöka igen.

Om du är nöjd med din GIF-knappen, tryck på den blå sendknappen och den kommer att publiceras i meddelandeprogrammet som du använder då. Överst till höger om din GIF ser du också ett alternativ att lägga till text i din GIF om du vill.

Slutsats

GIF är mycket roliga att använda, men de är ännu bättre när de uttrycker vad du vill säga. Genom att skapa din egen GIF kan du lägga till din personliga touch till dem. Vilken GIF ska du skapa?