4 Common Spotify-problem och hur man fixar dem

Har du någonsin lanserat Spotify-appen för att se ett irriterande fel som stirrar dig i ansiktet? Även om Spotify är den mest populära musikströmmingstjänsten, kommer det fortfarande att få sina problem som alla andra tjänster. Vilken typ av fel du får beror på vad du försöker göra.

Men det finns alltid en grupp fel som brukar återkomma. Dessa vanliga Spotify-problem har vanligtvis en primär och nybörjarevänlig lösning. Förhoppningsvis kommer följande metoder att hjälpa dig att slutligen bli av med dessa fel så att du kan njuta av din musik.


1. Offlinefel

Offline Spotify-felet är ett som du utan tvekan kommer att stöta på. Detta fel är inte alltid användarens fel. Orsakerna till detta fel kan sträcka sig från, strömningsproblem, problem med webbplatser eller inloggningsproblem. För att veta om det är du eller om det är Spotify, kan du gå till DownDetector där du kan läsa om några problem som andra Spotify-användare rapporterar. Om allt är okej bör du se en grön banner som säger inga problem på Spotify.


2. Spotify spelar inte en sång

En av de saker som Spotify alltid ska kunna göra är att spela en sång. Men det finns tillfällen då det inte ens kan göra det. Försök använda andra webbtjänster bara för att se till att det inte är din Internetanslutning, men för att korsa denna möjlighet från listan, försök ansluta Ethernet-kabeln från modemet till din dator. För att försöka lösa problemet kan du:

  • Aktivera flygläget och vänta i 30 sekunder. Slå av och försök spela den låten igen.
  • Flytta din router till en högre plats och se till att inget är det på sättet
  • Koppla ur routern i en minut och sätt sedan tillbaka den
  • Starta om den enheten du försöker lyssna på Spotify på
  • Prova att installera Spotify igen

En annan anledning till att du inte kan lyssna på musik är att Spotify endast tillåter upp till fem enheter för offline-lyssning. Om du har lagt till en sjätte enhet och inte kände till enhetens gräns kan det vara varför du inte kan lyssna på din musik.


3. Spotify registrerar dig med fel Facebook-konto

Om du har märkt att Spotify har kopplat fel Facebook-konto måste du gå till Spotify> Inställningar> Socialt> Koppla ifrån Facebook> Koppla bort igen för att bekräfta. Försök logga in med det Facebook-konto du vill synkronisera.


4. Spotify är Slow eller Choppy

När musiken stagnerar, skulle du nästan inte lyssna på det alls, men det finns ett sätt att åtgärda problemet. Låt oss först försöka med de grundläggande korrigeringarna, till exempel att logga ut och in igen och se till att det inte är Spotify som är nere. Om du har försökt grunderna och Spotify fortfarande stammar, gå till Inställningar> Kompatibilitet> Aktivera maskinvaruacceleration.


Slutsats

Spotify misslyckas vanligtvis inte, men det är inte perfekt. Det kommer att finnas tillfällen när du kommer att stöta på problemen ovan, men nu vet du hur man ska hantera dem. Missade jag ett Spotify-problem som du stöter på då och då? Låt mig veta vilken som helst i kommentarerna.