Så här stänger du av eller startar om Windows 10-datorn med röst med hjälp av Cortana

Windows 10 kommer med många nya funktioner, men av dem alla är Cortana en av de bästa. Det är en utmärkt digital assistent som gör många uppgifter enklare för användarna. Det kan hjälpa dig att hålla fokus och få saker att göra, vilket gör en produktiv dag lättare.

Det är en virtuell assistent som kan stänga av, starta om, logga ut, gå i viloläge eller låsa din dator. Om du till exempel arbetar och vill stänga av eller starta om systemet, kan du använda röstkommandon för att utföra uppgiften.

Röstkommandon för att starta om, logga ut, låsa eller stänga av datorn inkluderar:

  • Hej Cortana, starta om datorn, logga ut, låsa datorn eller stäng av datorn.

Det är en tvåstegs process. Du ger det första kommandot sedan Cortana svarar dig att följa upp med röstgodkännande. Det innebär att du säger "Ja" för att bekräfta och "Nej" för att förhindra att systemet stängs av eller omstart av misstag. När du väl har bekräftat vad Cortana trodde vara ditt första kommando kommer din riktning att påbörjas.

För & nackdelar med att använda Cortana för Windows

Att ha en AI-assistent, särskilt en som kan vara röststyrd, är inte bara användbar men det är också något som verkar pluckas direkt ur science fiction-romaner.

Men som de flesta fans av dessa romaner kommer att veta finns det en nackdel att förlita sig för mycket på Cortana för att hjälpa dig med dina dagliga uppgifter. Du måste balansera din användning, lämna de meniala uppgifterna till assistenten, medan du måste fokusera på andra.

Pros

- Lätt att använda

- Lyssnar på kommandon

- Integrerar med andra verktyg

- Ökar produktiviteten

Nackdelar

- Kan missa vad du har sagt

- Kommer att göra vad den har hört, oavsett åtgärd

- Har inte alla uppgifter

- Kommer aldrig vara kreativ

Du kommer att få Cortana med någon version av Windows 10, och du kan köpa Home Edition på en flash-enhet just nu av Amazon.

Stäng av eller starta om Windows 10 med Cortana:

Du måste följa de angivna stegen för att starta om eller stänga av datorn med Windows 10 installerad med Cortana:

1. Tryck på "Win + R" -knapparna för att öppna en kommandorampa Kör

2. Första typ% app data% i kör-kommandofältet och tryck sedan på Enter, så kommer du att se filutforskare-fönster.

3. Öppna "Microsoft> Windows> Startmeny> Program"

4. Du måste högerklicka på ett tomt utrymme i mappen för att skapa en ny genväg. Det kan göras genom att gå till snabbmenyn och klicka på "Nytt> Genväg".

5. Du kommer att se en dialogruta Skapa genväg, och du måste ange platsen för genväg som "exe -s -t 15".

6. Klicka på "Nästa"

7. Namn Genväg som "Stäng av".

8. Klicka på "Slutför" -knappen.

9. Följ nu samma steg för att skapa en genväg för omstart. Klicka bara på ett tomt utrymme "Nytt> Skapa en genväg i snabbmenyn, placera plats som" exe -r -t 15 "och ange det som" Starta om ".

10. På nästa nivå måste du öppna Cortana från startmenyn eller bara säga "Hey Cortana" som öppnar Cortana på din Windows 10-dator.

11. Här kommer du att säga "Open Restart" eller "Open Shutdown".

Det är allt. Om du följer ovanstående steg enligt instruktionerna, kommer din dator antingen att starta om eller stänga av beroende på vad du instruerade Cortana att göra.

Från och med nu när du behöver stänga av eller starta om din Windows 10-dator, kan du helt enkelt säga "Öppna omstart" eller "Open Shutdown" och Cortana kommer att fortsätta det. Om det inte fungerar med ditt första försök, även om du tror att du har gjort allt på rätt sätt, betyder det sannolikt att Cortana inte förstod vad du sa, Se till att ditt tåg Cortana förstår din röst så att noggrannheten kommer att bli ännu bättre.