Galaxy S9 slår inte på

Ibland kan Samsung Galaxy S9-smartphone bli frusen och inte slås på. Om du inte kan få S9 att starta eller frysas på en vit eller svart skärm, försök följande tips för att bryta ut den.


Fix 1 - Strömavstängning

Prova att trycka och hålla in strömbrytaren i cirka 30 sekunder för att se om alternativet verkar vara " Släckt" så att du kan försöka slå av den. Ibland kan " Power " innebära att enheten startas om.


Fix 2 - Soft Reset

  1. Håll ned båda knapparna " Power " och " Volume Down " tills enheten återställs. Normalt skulle du hålla knapparna i ca 10 till 20 sekunder. Släpp knapparna när skärmen ändras.
  2. Skärmbilden Maintenance Boot Mode ska visas. Använd volymknapparna för att växla valet till " Normal Boot ".
  3. Gör valet genom att trycka på " Power ".

Fix 3 - Se till att strömmen levereras

Om det är fryst på en svart skärm, anslut S9 till ett uttag med hjälp av den medföljande kabeln och adaptern. Vänta ca 10 minuter och försök sedan slå på enheten. Om du inte är säker på att strömmen levereras, prova ett annat uttag, en ny kontakt och en annan kabel.

Förhoppningsvis har en av de här alternativen hjälpt till att frigöra telefonen och återföra den till ett körläge.


FAQ

Kommer återställningen att orsaka att jag förlorar mina data?

I de flesta fall kommer de mjuka återställningsstegen som beskrivs ovan inte att orsaka någon dataförlust.


Vad orsakar vanligtvis skärmen att frysa?

Ibland kan dåligt skrivna program springa i bakgrunden och orsaka frysningar. Läs om att ta bort några appar som du misstänker kan orsaka problemet. Annars kan extrema kyla eller heta förhållanden orsaka problem.