Så här lägger du till nummer till blocklistan på Samsung Galaxy S10

Vi har alla det som råkar på oss vid något tillfälle: vi måste blockera någon för att hindra dem från att ringa eller texta oss längre. Det kan vara en telemarketer som inte ger upp. Kanske ex är trakassera dig eller en ex-vän kommer inte att ta en ledtråd. Vissa av oss har giftiga familjemedlemmar, vi måste helt enkelt avstå från. Oavsett orsaken, ibland måste det bara göras.

Om du har en Samsung Galaxy S10 finns det två olika sätt att blockera ett nummer från att ringa dig igen. Båda är enkla och bara ta en stund. Låt mig visa dig hur man gör det och hur man avblockerar ett nummer om man ändrar sig senare.

Blockera ett nummer via inställningsmenyn

  1. Tryck på ikonen "Telefon" på startskärmen.
  2. Välj nu ikonen "Meny" längst upp till höger på skärmen.
  3. Tryck på "Inställningar".
  4. Klicka på "Block Numbers."
  5. Ange det fullständiga 10-siffriga telefonnumret som du vill blockera och tryck sedan på plus-symbolen till höger.
  6. Om du inte känner till det specifika numret men vill blockera okända samtal klickar du på knappen "Block unknown callers" för att slå på eller av denna funktion.

Blockera nummer från kontakter eller senaste samtal

Denna metod är lika enkel - och faktiskt ännu mer om du bestämmer dig för att blockera någon när du har ringt. Tryck bara på listan Senaste samtal och välj sedan det nummer du vill blockera. Det tar dig direkt till skärmen för att växla + tecknet för att lägga till numret till nej-zonen.


Så här tar du bort ett nummer

Låt oss säga att du blockerat en familjemedlem eller en gammal vän som orsakat dig problem. Tiden har gått, personen har ändrats och gjort ändringar och du vill nu att de ska kunna ringa och texta dig igen. Unblocking dem är lika snabbt och enkelt som att sätta dem på den stygga listan var.

Tryck på den "Telefon" ikonen igen och gå tillbaka till "Menyn" du var i förut. Tryck på "Inställningar" och klicka sedan på var det står "Block Numbers." Du kommer att se ett minustecken bredvid varje nummer eller kontakt du tidigare blockerat. Gå vidare och tryck på det och voila! De är tillbaka i kommunikation!

Har du någonsin fått blockera någons nummer? För din skull hoppas jag verkligen att ditt svar är nej och att en situation aldrig uppstår där du skulle behöva. Men nu har du verktygen här för att hjälpa dig att guide dig snabbt och utan extra stress.