Varför Windows 10 är den säkraste Windows någonsin

Microsoft lyfter fram Windows 10-säkerhet inte bara för att de vill att användarna ska uppgradera sitt datorsystem till det senaste operativsystemet, men eftersom de vet att säkerhet är en hög prioritet för både människor och företag.

Många företag kör Windows 10, så de har fördelen av sin höga säkerhetsnivå. Det finns viktiga aspekter som gör Windows 10 till det säkraste Windows OS någonsin.

För & nackdelar med att använda Microsoft Windows

MS Windows är fortfarande det vanligaste operativsystemet på Planet. Fördelarna med att använda Windows mättes en gång mot att använda rivaliserande stationära operativsystem, till exempel MacOS eller Linux, men är för närvarande mer risk att överträffas av Android.

Pros

- mångsidig

- Produktiv

- Säkra

- Bra Native Apps

Nackdelar

- Bulky

- Resource Heavy

- Utvecklat för tangentbord och mus

Du kan köpa en USB-enhet med Microsoft Windows 10 Home Edition och ansluta dig till miljontals användare över hela världen på en plattform som anses vara industristandarden.

Skydda ditt system mot skadliga program och hot:

Hållbara hot och malware är de vanligaste typerna av hot mot företag som hotar cyberattacker. Hackers använder skadlig kod för att få tillgång till affärs-, personliga eller finansiella uppgifter. De använder också den om de vill starta en ransomware-attack för att kryptera användarens data och hålla den för lösenordsändamål. Det är möjligt att den här skadliga programvaran förblir oupptäckt i månader eller år på ditt nätverk.

Windows 10 har kapacitet att bekämpa uthålliga hot och skadlig programvara med:

  • Enhetsvakt i Windows 10. Det tillåter att bara betrodda appar kan köras på din enhet. Det skyddar den från både cyberangripare och skadlig kod
  • Credential Guards som hjälper till att hindra angripare eller skadlig kod från att få tillgång till dina uppgifter.
  • Den virtuella baserade säkerheten för Windows 10 använder programvaru- och maskinvaru mekanismer för att stoppa hackare från manipulering med känsliga processer eller kärnan.
  • Den säkra starten i Windows 10 gör det svårt för en angripare att injicera en låg nivå av skadlig kod.

Säkerhet och bekvämlighet för slutanvändarna:

Slutanvändaren kan identifiera och komma åt lösningar för säkerhetshantering som innebär avvägningar mellan stark säkerhet och användarvänlighet. Komplexa lösenord med speciella symboler, siffror och bokstäver är säkrare jämfört med enkel text eller numeriska lösenord. Det kan dock vara svårt att komma ihåg dessa komplexa lösenord.

För det andra är alla lösenord öppna för phishing-attacker. Phishing är när attackerna lurar användarna för att avslöja sitt lösenord och legitimationsuppgifter. Men Windows 10 förbättrar säkerheten för ett system och erbjuder även slutanvändarens bekvämlighet. Det eliminerar hotet om ett stulet lösenord men behåller enkelheten för användaråtkomst.

Windows 10 Fall Creators Uppdatera funktionerna för Adds Security:

Windows 10 lägger till uppdateringar av funktion och uppdateringar regelbundet. Detta inkluderar flera uppdateringar för Windows Defender. Denna Defender var ursprungligen utvecklad för Windows 8 och ger ett brett utbud av säkerhet mot skadlig kod. Det hjälper till att identifiera och ta bort skadlig kod, spionprogram och virus. Det utökar också kontrollen över Device Guard över andra enheter vilket skyddar ditt system mot nya filattacker.

En sista form av nytt skydd kommer att styra åtkomst till mappar. Det kommer att blockera ransomware och andra appar från obehörig åtkomst till viktiga filer.