Whatsapp: Hur man skapar / ingår i en grupp

Att skapa en grupp i WhatsApp gör att chatta mycket roligare. Om en person inte skrattar åt ditt skämt, kommer någon annan, eller hur? (Låt oss hoppas det).

Om du inte vill hantera att skapa en grupp kan du alltid gå med i en befintlig. Oavsett om du går med eller bildar en WhatsApp-grupp, är båda processerna lätt att förstå.

Skapa en WhatsApp-grupp

Det finns olika sätt att skapa en WhatsApp-grupp. Du kan börja med att öppna WhatsApp och knacka på de tre vertikala prickarna längst upp till höger. Det allra första alternativet kommer att vara alternativet Skapa grupp.

Nu är det dags att lägga till de personer du vill inkludera i din nya grupp. Se till att du tycker om ett bra namn för din grupp eftersom det är vad du behöver lägga till nästa.

Till höger om var du ska ange namnet ser du också en emoji. Om du vill kan du också lägga till en emoji till titeln på din grupp. När du har skrivit in WhatsApp gruppnamn kommer du automatiskt till din nya grupp.


Bjuda någon till en WhatsApp-grupp

Vissa människor lägger bara till dig i en grupp utan att fråga dig först. Om du vill vara mer hänsynsfull och få den andra personen att bestämma om de vill gå med eller inte, kan du skicka en inbjudningskrets.

Längre än antalet personer som finns i din grupp ser du de två alternativen du har när det gäller att lägga till andra.

Tryck på alternativet Bjud in länk och bestäm sedan hur du vill dela länken. Du kan välja mellan att skicka länken via WhatsApp, Kopiera länken, dela länken via en app du har installerat, och om du ändrar dig kan du återkalla länken också.


Lägga till begränsningar till WhatsApp Grupper

Det kan vara irriterande när olika gruppdeltagare bestämmer att de vill ändra något i gruppen. För att begränsa vad andra kan ändra trycker du på gruppnamnet högst upp och går till Gruppinställningar.

Välj det första alternativet som ska vara alternativet Redigera gruppinfo. Det enda andra alternativet du har är att bara tillåta administratörer. Du kan också begränsa vem som kan skicka meddelanden i gruppen också. Tryck på alternativet Skicka meddelanden i gruppinställningar och välj även att endast administratörer kan skicka meddelanden.


Ta bort en WhatsApp-grupp

Om du ångrar att skapa den gruppen och vill bli av med det, hoppas bara att gruppen inte är så stor. Varför? Tja, för att du bara kan ta bort en grupp om du är administratör och ta bort varje person från gruppen individuellt.

När du har tagit bort alla från gruppen, lämna gruppen själv. Först efter att du avslutat gruppen kommer du att se alternativet att radera gruppen.

Slutsats

Skapa grupper kan vara till nytta när du behöver prata med olika personer samtidigt. Som du kan se är gruppen skapande processen snabb och enkel. Låt mig veta vilka grupper du kommer att skapa i kommentarerna nedan.