Fix: Skrivaren visas inte i Windows Remote Desktop Session

Så du har en skrivare installerad på din Microsoft Windows-dator, men skrivaren visas inte i din Remote Desktop-session? Det finns några saker att kontrollera när du upplever problemet.

1. Kontrollera att skrivare är aktiverade vid anslutning

Se till att du har alternativet Skrivare valt i inställningarna för fjärrskrivbordet. Du kan kontrollera detta genom att öppna skärmen för fjärrskrivbordsanslutning, välja Lokala resurser och se till att alternativet Skrivare är valt.


2. Kontrollera Serverinställningar

Om du ansluter till en Windows Server-box bör du se till att inställningarna på servern inte inaktiverar delningen av skrivare. Logga in på servern och utför dessa steg.

Windows 2016 och 2019

I dessa versioner av Windows Server styrs RDP-inställningarna i Grupprincip.

 1. Starta " gpedit.msc ".
 2. Navigera till " Datorkonfiguration "> " Administrativa mallar "> " Windows-komponenter "> " Fjärrskrivbordstjänster "> " Fjärrskrivbordssession-värd ".
 3. Expandera " Skrivareomvandling ".
 4. Se till att " Låt inte omdirigering av klientskrivare " vara inställd på " Ej konfigurerad " eller " Inaktiverad ". En annan inställning som du kanske vill kolla är " Omdirigera bara standard klientskrivare ". Denna policy bör också ställa in på " Ej konfigurerad " eller " Inaktiverad " om du vill att mer än bara standardskrivaren ska vara tillgänglig för användning.

Windows 2012

 1. Öppna " Server Manager ".
 2. Välj " Fjärrskrivbord " -tjänster.
 3. Välj " Samlingar ".
 4. Välj " Uppgifter " och välj sedan " Ändra egenskaper ".
 5. Under " Klientinställningar " fliken, se till att " Windows Printer " är aktiverad.

Windows 2008

 1. Gå till " Start "> " Administrationsverktyg "> " Fjärrskrivbordstjänster "> Hostkonfiguration för fjärrskrivbordssession ".
 2. Välj " Anslutningar ", högerklicka på anslutningens namn > " Egenskaper "> " Klientinställningar "> " Omdirigering ". Kontrollera att " Windows Printer " inte är markerad.

3. Kontrollera att drivrutiner är installerade på servern

Kontrollera att skrivardrivrutinerna för skrivaren du försöker använda installeras på den dator du ansluter till. Om drivrutinerna inte har installerats på den dator som du ansluter till visas inte skrivaren alls.