Så här överför du låtar från cd till iPod, iPhone eller iPad

För att få en musik-CD överförd till din Apple iPod, iPhone eller iPad måste du importera den till iTunes först. Så här överför du specifika låtar eller alla låtar från en CD.

 1. Öppna iTunes och sätt i den CD som du vill importera till diskenheten.
 2. Du kan få en snabbmeddelande att importera cd: n. Om du vill importera varje låt på skivan väljer du " Ja " och hoppa över till Steg 5. Om du bara vill importera specifika låtar från cd-skivan väljer du " Nej ".

 3. Välj cd-ikonen som ligger längst upp till vänster på skärmen.

 4. Kontrollera de objekt du vill importera till iTunes och välj sedan " Importera CD ".

 5. Välj dina inställningar för importen. Du kan använda AAC Encoder, MP3 eller annan. Välj " OK " när du är klar med dina val.

 6. Om ditt musikbibliotek redan innehåller spår från albumet du importerar får du en prompten att skriva över dem. Välj " Ersätt befintlig " eller " Byt inte ut " efter önskemål.

 7. Vänta medan musiken är rippad till ditt iTunes-bibliotek.
 8. När importen är klar bifogar du din Apple-enhet till datorn.
 9. Välj alternativet " Bibliotek " längst upp på skärmen och välj sedan "Sångar" i den vänstra rutan för att visa alla låtar i ditt iTunes-bibliotek.
 10. Du kan nu dra de låtar du importerade till vänster i iTunes-fönstret där en panel visas med musiken på din enhet. Släpp den direkt på din iPhone, iPod eller annan enhet.
 11. Utsätt din Apple-enhet när det är klart att du överför låtarna och njut av dem.

FAQ

Jag försökte importera en CD, men det fungerar inte. En del av min musik visar ett utropstecken bredvid dem när jag försöker importera dem. Varför är det så?

Vissa äldre musik-CD-skivor kan faktiskt skyddas med DRM. Du måste använda program från tredje part som tillåter åtkomst till import av en skiva så här. I vissa länder finns det en del debatt om det är lagligt eller inte att använda programvara för att kopiera musik från en DRM-skyddad CD. Var noga med att du följer alla gällande lagar i ditt område om du försöker göra det här.

Hur kan jag göra detta om datorn inte har en skiva?

Det blir vanligare att datorer inte kommer med en skiva. Jag skulle rekommendera att köpa en billig extern CD-ROM-enhet som pluggar in i en USB-port.

Finns det något sätt att göra detta utan en dator?

Nej. Du behöver en dator för att åtminstone överföra musikfilerna till telefonen eller någonstans där iPhone kan komma åt dem. Om du inte äger en dator kanske du kan använda en väns.