Så här fixar du försenade Android-meddelanden

Det kan vara väldigt irriterande att få en WhatsApp-anmälan (till exempel) flera minuter efter det att den skickades. Meddelandet kan vara något viktigt, och få det för sent kan få katastrofala konsekvenser.

Inte allt hopp är förlorat eftersom det finns metoder du kan försöka lösa detta problem. Du får slutligen meddelandena i tid och inte en timme senare. Lösningarna är nybörjare vänliga, så de blir lätta att förstå.

Överväg att ta bort energisparprogram

Du kan använda dessa typer av appar för att hålla telefonen längre levande. Du kan till och med se batterilivets ökning, men den här appen kan vara anledningen till varför du inte får dina meddelanden i tid.

Dessa appar kan hindra din telefon från att ansluta till servrarna som skickar dina meddelanden när du slår telefonen. Om du tror att du kan leva utan dessa typer av appar, är det en bra idé att avinstallera dem.


Håll WiFi på alla tider

Om du bara får meddelanden när du slår på telefonen kan det bero på att du har din telefon inställd på så sätt. Om du vill se om den här funktionen är inaktiverad går du till enhetens inställningar och trycker på alternativet WiFi.

Markera alternativet Mer uppe till höger, och Keep WiFi på under sömnalternativet ligger nära botten. När du har valt det här alternativet väljer du alternativet Alltid (det blir den första på listan). I parentes kommer alternativet att meddela att genom att välja detta alternativ ökar enhetens batteriförbrukning.


Inaktivera energisparläge

Alternativet för energisparläge hjälper dig att spara batterier genom att förhindra att telefonen gör olika saker. Till exempel undviker den här funktionen att behandla bakgrund, och det kan vara anledningen till att du inte får dina meddelanden i tid.

För att stänga av den här funktionen, gå till enhetens inställningar, följt av batteriet. Du bör nu se alternativ för att inaktivera antingen energisparläge eller ultra energisparläge. Om din Android-enhet körs på Android Oreo, kommer alternativet att inaktivera det här alternativet att vara under avsnittet Batterihantering.


Tillåt dataanvändning för en specifik app

Är det bara en specifik app som du har problem med? Till exempel, låt oss säga att den enda appen du får försenade meddelanden från är WhatsApp. Det kan bero på att alternativet Begränsa app bakgrundsdata är på. För att avstå från denna möjlighet, gå till Inställningar> Dataanvändning> WhatsApp och se till att alternativet Begränsa bakgrundsdata är avstängt.

Om du har en Android Oreo-enhet kommer stegen att vara annorlunda. För Oreo-användare, gå till Inställningar> Nätverk och Internet> Appinfo> WhatsApp (till exempel) och längst ner, under Appinställningar, ser du Bakgrundsdata och Obegränsad dataförbrukning. Om du aldrig vill missa en anmälan från en viss app, se till att båda dessa alternativ är aktiverade.


Använd en Push Notification Fixer App

Android-appar använder Google Cloud-meddelanden, och som ett resultat sänder din Android-enhet ett nätverkspaket, även kallat hjärtslag. Den tid som kan passera mellan din enhet som ansluter till servrarna kan variera från 15 till 28 minuter. Om du vill minska den här tiden kan du använda en push notification fixer app.

Så snart du har slutfört installationen av appen, kommer hjärtslagintervallerna att ställas in till fem minuter som standard. Om du vill ändra det när du använder WiFi eller mobildata.


Slutsats

Om en metod inte fungerar för dig, kommer andra förhoppningsvis att få jobbet gjort. Du kan äntligen få dina meddelanden i tid och få dina nyheter så snart som möjligt. Vilken metod fungerade för dig? Dela dina erfarenheter med oss ​​i kommentarerna.