Fel "Kan inte radera mapp: katalogen är inte tom" Fix

Det finns många problem som jag har stött på när du arbetar med datorhjälpen. Ett av de vanliga problem som jag har stött på är en som involverar mappar som inte raderas korrekt. När det här problemet uppstår visas ett felmeddelande som säger " Kan inte radera mappnamn : katalogen är inte tom ".

Det här problemet kan hända i Windows 10, 8 och 7. Problemet kan vanligtvis lösas med en Chkdsk-skanning. Använd bara dessa steg.

  1. Välj Start, skriv " CHKDSK / F " i startfältet och tryck sedan på " Enter ".

    Obs! Om mappen du försöker radera är placerad på en enhet som inte är din C: -drivenhet, lägg till skrivbrevet till slutet av kommandot. Exempel: CHKDSK / FE:

  2. Om du använde ett skrivbrev i kommandot ovan kommer du att få en uppmaning om att demontera enheten. Skriv " Y " för Ja och tryck " Enter ".
  3. Mest troligt kommer du att få ett meddelande som följande:

    Chkdsk kan inte köras eftersom volymen används av en annan process. Vill du schemalägga den här volymen för att bli kontrollerad nästa gång systemet startas om? (J / N)

    Skriv " Y " för Ja och tryck " Enter " på tangentbordet.

  4. Inget kommer att hända just än. Du måste starta om datorn, för att låta skanningen köra. När skanningen är klar försök du radera mappen. Du borde kunna radera det bara bra eftersom CHKDSK har fixat felen som förhindrar det.