Så här uppgraderar du Windows 10 S till Windows 10 Pro

Microsoft släppte Windows 10 S inriktning på personliga datorer med låga krav, men det är tillgängligt för alla datorer om det är föredraget. Syftet med Windows 10 S är för användning på äldre datorer i gamla skolor, eftersom det är den lättare versionen av det vanliga Microsoft-operativsystemet.

Många nya företag lanserade sina bärbara datorer med Windows 10 S eftersom Microsoft uppgav att Windows 10 S är mer tillförlitlig och kraftfull än standard Windows-programmet. I verkligheten kommer lite version av någon programvara inte att ge 100% av funktionerna i en originalversion.

I denna lite version har Microsoft komprometterat några av de viktigaste funktionerna i Windows-operativsystemet. Men här är de goda nyheterna. Du kan uppgradera din Windows S 10 till standard Windows. Uppgradering av Windows 10 Pro finns gratis på vissa Windows 10 S-datorer, andra kan behöva betala ett nominellt belopp för att köpa det.

Varför Windows 10 S är problematisk?

Det här är därför du kanske inte gillar Windows 10 S:

  1. Windows 10 kan inte använda andra appar än dem från Windows-butiken. Det betyder att du inte kan använda appar som Google Chrome och Mozilla Firefox .
  2. Windows 10 S tillåter inte användare att använda kommandoradsgränssnittet så att det inte kommer att hantera programmeringsuppgifter. Kommandotolken och systembussen för Linux är inte tillgänglig för Windows 10 S-användare också.

Windows 10 S Upgrade Tutorial

Om du vill njuta av fördelarna med ett helt standard operativsystem fungerar Windows 10 S inte för dig. Men du kan följa dessa steg för att uppgradera till Windows 10 Pro:

1. Tryck på Start-knappen eller använd Windows-tangenten + H- kommandot för att öppna menyn. Du kan också gå från menylistan genom att klicka på det femte alternativet

2. Genom att klicka på systemet visas en dialogruta på skärmen. I dialogrutan trycker du på alternativet Ändra produktnyckel eller Byt till Windows 10 Pro.

3. Klicka nu på Gå till butiken för att gå till Windows-butiken.

4. Windows 10 Pro är kostnadsfritt för nya bärbara datorer och datorer. Tryck på knappen Gratis för att initiera installationsprocessen.

5. Välj sedan Installera Windows 10 Pro kommer att använda automatisk installation.

Installationen av Windows 10 Pro startar inte om vissa enheter eftersom den tror att den är förinstallerad på det uppgraderade systemet och att du just har bytt till ett befintligt operativsystem. Detta är dock inte fallet på alla enheter.

Vissa äldre enheter måste hämta uppgraderingspaketet. Det betyder att du kan behöva betala för att få Windows 10 Pro. Det kan hända att du måste kontrollera systeminställningarna och bekräfta installationen av Windows 10 Pro från produktnyckeln.

Det bör noteras att när du har installerat Windows 10 Pro kan du inte gå tillbaka till Windows 10 S.

Fördelar och nackdelar med uppgradering till Windows 10 Professional

Medan Windows 10 S inte är en bra lösning för de flesta användare kanske vissa föredrar systemets strömlinjefunktioner för deras behov.

Eftersom alla tredjepartsprogram är inaktiverade, gör Windows 10 S bättre arbetsdatorer utan att behöva blockera appar efteråt.

Pros

- Snabbare

- Stabilare

- Apps från tredje part

- Tillgänglig kommandorad

Nackdelar

- Apps från tredje part

- Standard administratörskontroll

- Fler hårdvarukrav

Om du inte vill gå igenom onlinekanalerna kan du köpa en startbar USB-flash-enhet med Windows 10 Pro direkt från Amazon och installera den på så sätt.