Så här ansluter du Samsung Galaxy S10 till Mac eller PC

Din Samsung Galaxy S10 är glänsande och full av fantastiska. Jag är ganska avundsjuk på dig. Även om min J7 Refine fungerar tillräckligt bra, har jag hållit och spelat med S10. Det är bara så mycket ... MER . Skärmen och skärmen är helt underbara. Telefonens hölje är snyggt och hur snabbt det gör saker gör min telefon till en flip från början av 2000-talet. Inte ens få mig igång på fotokvalitet! De bilder du tar är bara fantastiska. Jag är säker på att det finns gånger du vill överföra dessa konstverk från din S10 till din dator.

Oavsett om du använder en Mac eller Windows-maskin, är det inte svårt att ansluta din S10 och överföra ljud-, video- och fotofiler. Tummis! Låt oss dyka in och komma igång!

Så här ansluter du Galaxy S10 till Windows PC

Det första du behöver göra är att ansluta din datakabel till din telefon och alla tillgängliga USB-portar på din bärbara dator eller dator. Så snart du kan, kan ett meddelande dyka upp på telefonens skärm frågar om du vill tillåta åtkomst till telefonens data. Du måste trycka på "Tillåt" -knappen för att fortsätta.

Nästa sak du kommer att se är en liten låda högst upp på din telefon som säger "USB för filöverföring. Tryck på för andra alternativ.

Tryck på den rutan för att öppna de olika alternativen. Du får nu välja mellan "Överför filer" och några andra saker. För det mesta kommer du att använda det översta alternativet "Överför filer", så fortsätt och tryck på det nu.

En låda öppnas nu på din bärbara dator eller bildskärm som ser ut som bilden nedan. Personligen väljer jag normalt först "Öppna enhet för att se filer" . Jag vill se vad allt är på min telefon innan jag bestämmer vad jag ska göra med det. Men om du bara vill överföra alla dina foton (eller andra filer) till din dator, välj det bästa alternativet: "Importera foton och videoklipp" .

Datorn börjar börja söka efter alla foton och videoklipp på din telefon.

Om du har många av dem som jag, kan det ta en stund att slutföra. När det är klart kommer alla filer som hittas automatiskt att väljas för överföring. Du kan bläddra igenom och avmarkera allt du inte vill skicka till din dator, till exempel Facebook-memes som du kanske har sparat. När du är klar med att göra dina val rekommenderar jag att du knackar på knappen "Importeringsalternativ" innan du gör något annat.

Detta öppnar en låda som gör att du kan göra några viktiga val. Först måste du välja var du vill spara dina bilder och filer. Därefter kan du bestämma hur du vill gruppera objekten. Sist och viktigast - det kommer att fråga om du vill ta bort filer och foton från telefonen när de har överförts till datorn. Det är ett personligt val, självklart, så jag kommer inte att berätta om du vill kolla den rutan eller ej. Din S10 har massor av utrymme, så du behöver inte nödvändigtvis ta bort dem från telefonen om du inte vill.

När dina val har gjorts klickar du på "Klar" och sedan längst ner på importskärmen klickar du på den blå "Importera valda" -knappen. Alla dina saker har nu sparats automatiskt på din bärbara dator eller dator!


Så här ansluter du en Galaxy S10 till Mac och överför foton

  1. Hämta Android File Transfer till din Mac.
  2. Om det här är första gången du använder Android File Transfer måste du navigera till det och öppna det. När du har använt den en gång öppnar den sig själv varje gång du ansluter din S10 till maskinen. Fortsätt och anslut din Galaxy S10 när programmet är öppet (första gången användare).
  3. Dra ner från toppen av din S10 och tryck på USB-ikonen. Välj "File Transfer" och tryck sedan på "Just Once" eller "OK" . Ibland kan det fråga dig om du vill "Kom igång" .
  4. Nu öppnar Android File Transfer-programmet sitt fönster och visar alla data på din Galaxy S10. Klicka på de olika pilarna till vänster om varje objekt som hittades för att öppna mappen. Hitta de filer du behöver och välj dem - antingen i taget eller i en grupp om du vet hur. Håll markören på dem och dra dem direkt i mappen på din Mac, du önskar att de ska placeras och släppa dem där. Det är allt det finns!

Vilka andra frågor har du om din Samsung Galaxy S10? Jag är en forskningsnörd och kommer att göra allt jag kan för att hitta svaren.

Glad överföring av filer!