Så här aktiverar du mörkt läge på Chrome för Windows 10

Slutligen har Google införlivat mörkt läge i sin Chrome webbläsare. För dem som föredrar att surfa på natten, eller i svagt upplysta rum, kommer det att bli en ögonbesparare. Och medan det tar lite mer än att bara vända på en strömbrytare är det inte svårt att aktivera mörkt läge på Chrome för Windows 10.

Tidigare bekräftades ändringen av det nya gränssnittet för att komma fram med macOS Mojave och nu börjar med version 74 har Chrome med mörkt läge kommit in i Windows 10.

Enligt bolaget kommer denna funktion av Google Chrome att rullas ut gradvis, vilket innebär att endast ett fåtal användare kommer att hitta den här funktionen som standard.

Om du inte vill vänta på den här funktionen kan du få ett mörkt läge för din Chrome-webbläsare genom att använda "Force Dark Mode Flag". Detta hjälper till att aktivera ditt webbläsares mörka läge när du vill använda den. I den här artikeln kommer vi att berätta vad du ska göra för att aktivera och använda mörkt läge i din Chrome-webbläsare för Windows 10.

För & nackdelar med Chrome Dark Mode

Att ha ett mörkt läge är en bra funktion, speciellt för dem som surfar på natten, men det kan ha några problem som du borde vara medveten om. Dessutom kan vissa få problem eller andra problem innan alternativet blir inbyggt i Chrome och stabilt.

Pros

- Lätt på ögonen

- Kompatibel med Windows 10 Dark Theme

- Kompatibel med de flesta Chrome Apps

- Minskar skärmens strömförbrukning

Nackdelar

- Shock när du öppnar en vit sida

- Vissa appar kommer att vara vita innan de laddas

- Små kontrastproblem

Du kan köpa en USB-enhet med Microsoft Windows 10 Home Edition och ansluta dig till miljontals användare över hela världen på en plattform som anses vara industristandarden.

Aktivera Google Chrome Dark Mode

  • För att aktivera det mörka läget i Google Chrome väljer du bara " Inställningar "> " Anpassning "> " Färger " och välj sedan " Mörk " under " Välj ditt standardappsläge.

För närvarande fungerar den här funktionen bara för få personer eftersom Google testar det. Enligt chefen för Google Chrome Community kommer det mörka läget att bli mer populärt och allmänt tillgängligt inom en snar framtid.

Aktivera Chrome: s Force-Enable Dark Mode

Detta är ett inbyggt alternativ i krom som aktiverar ett tvunget mörkt läge. Det här alternativet fungerar just nu, även om alternativet för mörkt läge i standardsystemet inte är tillgängligt ännu. Det kommer också att tvinga Chrome-webbläsaren till mörkt läge även om standardprogrammet för Windows 10 är inställt på ljuset.

  1. För att underlätta aktiveringen kan du skapa en genväg.
  2. I genväg, klicka på höger och välj " Egenskaper ". För genvägsverktygsfältet högerklickar du på aktivitetsfältikonen, högerklickar på Google Chrome och väljer sedan " Egenskaper ".

  3. Till slutet av målläge lägger du till ett mellanslag följt av kraft-mörkt läge. På de flesta av systemen ser till exempel målboxen ut:

    "C: Programfiler (x86) \ Google \ Chrome \ Application \ chrome.exe" - Force-Dark-mode (Det kan vara lite annorlunda på din dator på grund av att du installerar på en annan plats.)

  4. Klicka på OK för att spara dina ändringar och starta Chrome-webbläsaren genom att klicka på genvägen för att använda den här funktionen. Om Chrome redan är öppet måste du stänga det innan du startar om det. Välj här " Meny "> " Avsluta ". Vänta att stänga och sedan starta med hjälp av en modifierad genväg.

När du är klar kommer du att arbeta i mörkt läge.

Aktivera det mörka läget med ett tema

Om du använder en äldre version av Windows på ditt system kan du installera och njuta av det mörka läget för Google Chrome. Google erbjuder nu en samling teman för Chrome-webbläsare. För detta behöver du bara gå till webbutiken och välja och installera "Just Black" -tema för webbläsare.

Slutsats

Ett mörkt läge är ett utmärkt verktyg för Chrome-användare, och det förväntas vara tillgängligt för alla snart. Fram till dess kan du använda det manuella alternativet för att ställa in mörkt läge.