12 PhotoShop Alternativa redaktörer för att förbättra dina bilder

Det är ingen tvekan om att Photoshop är ett kraftfullt och vackert program. Det gör ganska mycket allt du behöver när det gäller att redigera bilder och skapa konst. Men det kommer också med en ganska stor prislapp. Många vanliga användare och nykomlingar till fotograferingsscenen har inte råd att släppa så mycket deg på ett redigeringsprogram.

Lyckligtvis finns det många PhotoShop-alternativ där ute, varav många är gratis. Vi ska prata idag om alla applikationer jag har hittat och använt mig själv som passar räkningen ganska snyggt. Alla mina val fungerar på Windows. Jag äger inte en Mac, så jag kan inte granska och erbjuda dig lösningar som bara fungerar på OS X. Men flera av dessa är flera plattformsdelar av programvara.

Fotor

Fotor kanske inte kan konkurrera med alla verktyg, plugins och penslar Photoshop har att erbjuda, men det är lättare att använda. Det ger en mängd olika verktyg som ramar, klistermärken, skönhetskorrigeringar, färgstänk och de traditionella bildredigeringsverktygen.

Till exempel kan du beskära, rotera, finjustera, ändra storlek och mer. Fotor har nyligen uppdaterats, men om du gillar den gamla Fotor bättre finns det också ett alternativ att gå tillbaka till föregående version.

Fotor erbjuder också en slags tippförskjutningseffekt som vanligtvis finns i dyra kameror, men du kan använda den här gratis. Du kan också använda en stor mängd enklickscenar för att ge din bild ett helt annat utseende.


Pizap

Pizap är en gratis bildredigerare som erbjuder mer än dina traditionella redigeringsverktyg. Du kan göra saker som att skapa en collage, Design, Touch Up, Skapa Emojis, Gör en Facebook, Twitter och YouTube Cover också.

När du använder bildredigeraren kan du antingen använda den klassiska Flash Pizap-versionen eller den nya HTML 5 Pizap-versionen. Du kan styra saker som mättnad, temperatur, ljusstyrka, färgton och använda andra viktiga funktioner som grödor och rotera (bland annat i HTML 5-versionen).

Om du använder den klassiska blixtredigeraren kan du göra saker som skapa memes, lägga till ramar, använda filter, lägga till text och det finns också ett delningsverktyg så att dina vänner kan se dina skapelser. Om du uppgraderar till Pro har du tillgång till ännu fler redigeringsverktyg.


Foto

Vem säger att alla fotoredigerare måste vara seriösa? Pho.to är en rolig och traditionell fotoredigerare. Den primära redigeraren har funktioner som gör att du kan beskära, rotera, justera exponering, färger, skarpa, lägga till klistermärken, lägga till text, effekter, ramar och texturer.

I de roliga effekterna av redaktören kan du lägga till alla typer av teman till dina bilder. Du kan till exempel välja mellan kategorier som sommar, konst, födelsedag, kärlek, skämt, bröllop, barn, collage, sport, vinter, mors dag och mycket mer.

På vissa effekter kan du lägga till så många som fyra bilder, och det finns några animerade. Du kan ladda upp bilderna från din dator, via URL eller från Facebook. Alla effekter på den här redigeraren är fria att skapa och ladda ner.


Var Funky Photo Editor

Precis som tidigare redaktörer tillåter BeFunky att ladda upp bilder från din dator, Google Drive, Dropbox, Webcam eller Facebook. Den här editoren erbjuder funktioner som texturer, text. Överlagring, Grafik, Effekter, Rör på och mer.

I de väsentliga redigeringsverktygen finns det fyra du behöver uppgradera för att använda. Men det finns massor av redigeringsverktyg som är gratis, t.ex. Beskär, Ändra storlek, Rotera, Exponering, Autoförbättra, Försköna, Färga, Skärpa, Vignett, Oskärpa och Smooth och Diverse.


iPiccy

iPiccy ger dig möjlighet att antingen använda Photo Editor, Collage Maker eller Design Maker. I Photo Editor har du så många gratis alternativ som du inte vet var du ska börja. Enligt min åsikt är detta det bästa och enklaste att använda bildredigerare på den här listan.

Du kan välja bland effekter som natur, material, ljusläckor, tyg, grunge, papper och en omfattande lista med ramar också. Ramalternativet går från snö, dekorationer, snöflingor, rundade hörn, matt, dropskugga och mycket mer.

iPiccy erbjuder även ett målareverktyg, skönhetsförstärkare och effekter som antingen kan göra att din bild ser ut som en tecknad film eller ett gammalt foto. De funktioner som jag nämnde är bara toppen av isberget.


Polar Photo Editor

Polar Photo Editor är en redaktör som vem vet mer om fotografering skulle använda. Bilden ser bara bättre ut om du justerar saker som färgton, mättnad, toning, ljusstyrka, exponering, kontrast, vita, skuggor etc.

Om du är ny eller inte har någon aning om fotografering, är det bästa att satsa på en annan redaktör på listan. Denna redaktör erbjuder olika filter och oändliga ånger. Så mycket, att du kan ångra tills du går tillbaka till hur bilden såg ursprungligen.


Paint.NET

Paint.NET är troligen min favorit mjukvara. Det har sparat min bacon flera gånger än jag kan räkna när jag behöver redigera en skärmdump för ett inlägg. Jag kommer att erkänna att det tog mig lite att räkna ut alla de olika verktygen. Men jag är inte en fotograf eller grafisk konstnär av någon sträcka av fantasin. Denna kraftfulla mjukvara har stöd för lager och har ett brett utbud av specialeffekter. Det är bara tillgängligt för Windows-användare, tyvärr.


Gimp

Gimp står för GNU Image Manipulation Program. Det är en munnfull, jag vet, så vi kommer alltid att hänvisa till det med dess akronym! Detta gratisprogram fungerar på alla plattformar och kan göra allt du behöver. Vanliga användare kan retuschera sina bilder med Gimp och experter kan slutföra uppgifter som bildkomposition och bildförfattande.

Den coolaste delen om Gimp är enligt min mening det faktum att det finns flera plugins som du kan använda med mjukvaran för att få det att göra vad som helst du behöver. Oavsett om du behöver ett enkelt måleri / ritprogram eller något som kan fungera som ett program för online-satsvis bearbetning, har Gimp du täckt.


Pixlr Editor

Pixlr är en gratis bildredigerare som fungerar på vilken plattform eller webbläsare som helst. Detta program är allvarligt kraftfullt - ta en titt på alla filter och justeringsalternativen ensamma. Det här är definitivt bra för dig som är bekväm med avancerad grafikredigering. För resten av oss erbjuder företaget även Pixlr Express för enkel redigering och bildmanipulation. Pixlr-o-matic gör att du kan lägga till några skrajfilter på bilder - typ av som du gör med Instagram.

Pixlr Grabber är en förlängning för Firefox eller Chrome som låter dig högerklicka på en bild i din webbläsare och ladda den automatiskt i Pixlr för redigering. Det kan också användas som en typ av full eller delvis utskriftsskärm funktion. Pixlr har appar tillgängliga för din smartphone eller skrivbord, såväl som onlineversionerna!


Foto Pos Pro

Photo Pos Pro brukade springa runt sextio dollar men är nu ledig! Denna programvara har avancerade redigeringsverktyg och funktioner, förmågan att skapa grafik från början, utmärkta textverktyg, många specialeffekter och mer. Du kan arbeta med lager och masker, gradienter, mönster och texturer och även skriptverktyg. Batch-operationer är också tillgängliga för avancerade användare.

Min favorit del av den här mjukvaran är hur enkelt det var att räkna ut. Det är intuitivt för nybörjare men kommer full av avancerade alternativ för dig som redigerar guruer. Det finns flera bilder som följer med mjukvaran för att du ska leka med och träna på. Jag slutade spendera mer än en halvtimme bara leker med alla lager och filter!

Ett ord försiktigt - när du installerar den här programvaran, läs noggrant de olika installationsskärmarna. Du måste avmarkera rutorna som vill installera en del verktygsfält och sök sida och neka erbjudandet att göra det. När du har gjort det, har du en ren installation utan spionprogram eller problem.


Photoshop Express

Photoshop! Skapad av samma företag som ger dig den älskade - och dyra - programvaran, kan Photoshop Express vara precis vad du letar efter. Du måste registrera dig för ett gratis konto för att låsa upp alla möjligheter: 2 GB lagringsutrymme, redigeringsverktyg och delningsverktyg, en profilsida med ett personligt galleri och bildspelsmallar.

Photoshop Express är bildprogrammet för båda mina döttrar. De älskar att leka med bilder och göra roliga förändringar till dem. Jag använder den nästan lika ofta som Paint.NET - det är bara så enkelt, rent och roligt att använda. Det finns många av de populära funktionerna du hittar inom den betalda versionen och en hel del redigeringsalternativ för de mammor som vill dela bilder av sina barn eller tonåren (som min) som vill skicka allt till Facebook. Detta är ett solidt verktyg och en som jag starkt rekommenderar.


Fotofiltret

Photo Filtre är ett annat bra program - men var försiktig när du väljer din nedladdning. Den normala installationsinstallatören är buntad med Ask-verktygsfältet - ett faktum som företaget anger direkt. Jag valde att ladda ner .zip-filen som inte innehåller den extra "roliga" från Ask. Denna programvara fungerar bara på Windows men det innehåller många olika språkpaket.

Med det här programmet kan du arbeta på flera bilder samtidigt och har flera funktioner som avancerade användare kommer att älska. Den kommer med en handfull bakgrunder och bilder som du kan använda som lager eller utgångspunkter för dina skapelser. Det finns också många olika plugins du kan ladda ner - som alla kommer att lägga till din upplevelse.


Vilken bildredigeringsprogram använder du? Varför är det din favorit? Jag skulle gärna hitta ännu fler alternativ!