Ändra teckensnittstorlek i Windows 10

Liksom andra operativsystem i Windows-familjen, kör Windows 10 framgångsrikt på tabletter, datorer och till och med mobiler. Det finns emellertid ett problem med att teckensnittstorleken inte alltid anpassas till skärmstorleken. I dessa fall kan du ändra typsnittstorleken i Windows 10 med bara några enkla steg.

Det finns en ny meny som är användbar och låter dig öka eller minska storleken på ditt skärminnehåll som du vill. För att öka eller minska teckenstorleken måste du hitta den lämpliga ikonen.

Med Windows 10 kan du ändra storleken på din text efter behov.

Börja med att trycka på Windows-knappen på tangentbordet och dra upp din meny. Efter det skriver du " Display Settings " och trycker på " Enter ".

Ett annat enkelt sätt att komma åt bildskärmsinställningarna är att klicka på det tomma utrymmet på skrivbordet. När detta är klart kommer du att se en skjutreglage till " Ändra storleken på text, appar och andra objekt ". Standardinställningen är 100% och kan justeras till 175%. Välj den typsnittstyp du föredrar.

När valet är gjort klickar du på Apply- knappen. Din typsnitt och ikonstorlek kommer att ställas in tills du väljer att ändra den igen.

När du har anpassat skriftstorleken får du ett meddelande som anger att du måste logga ut från ditt konto så att den ändrade storleken på teckensnittet kan uppdateras. Klicka på meddelandet " Logga ut nu ".

När det är klart loggar du helt enkelt in på ditt konto, och du får se storleken på teckensnittet och ikonerna har ändrats, med ditt val som inställning.

Ibland vill du inte ändra teckensnittet på hela skärmen men vill gärna förstora en del tillfälligt. Använd det inbyggda förstoringsverktyget för detta ändamål. Detta kan enkelt göras med hjälp av tangentbordsgenvägar. Tryck samtidigt på Windows-tangenten tillsammans med plustecknet för att öka teckenstorleken eller tryck på Windows-tangenten tillsammans med minustecknet ( - ) för att minska det. När du har slutfört din uppgift kan du behöva lämna den inbyggda Magnifier. För att avsluta, tryck på Windows-tangenten tillsammans med Esc- tangenten.

Om du inte vill ändra storleken på allt på skrivbordet och bara ändra teckensnittet för vissa specifika objekt som menyer, ikoner, verktygstips, rubriker, meddelandefält och paletttitlar måste du följa dessa steg:

  1. Högerklicka på det tomma utrymmet på skrivbordet. Välj " Display Settings " från alternativen.
  2. Från de tillgängliga alternativen bläddra ner till alternativet " Avancerade bildskärmsinställningar ".
  3. Tryck på alternativet " Avancerad storlek på text och andra objekt ".
  4. En rullgardinslista öppnas. Från den listan välj de objekt du vill ändra och välj också storleken.

För & nackdelar med att använda Microsoft Windows

MS Windows är fortfarande det vanligaste operativsystemet på Planet. Fördelarna med att använda Windows mättes en gång mot att använda rivaliserande stationära operativsystem, till exempel MacOS eller Linux, men är för närvarande mer risk att överträffas av Android.

Pros

- mångsidig

- Produktiv

- Säkra

- Bra Native Apps

Nackdelar

- Bulky

- Resource Heavy

- Utvecklat för tangentbord och mus

Du kan köpa en USB-enhet med Microsoft Windows 10 Home Edition och ansluta dig till miljontals användare över hela världen på en plattform som anses vara industristandarden.