Windows 10: Access nekad när du ändrar HOSTS eller LMHOSTS-filen

Det kan hända att du får ett fel när du försöker redigera filen LMHOSTS eller HOSTS i Microsoft Windows 10 som säger något av följande:

Tillgång till C: \ Windows \ System32 \ drivers \ etc \ hosts nekades

eller

Det går inte att skapa C: \ Windows \ System32 \ drivers \ etc \ hosts-filen. Kontrollera att sökvägen och filnamnet är korrekta.

Detta problem är vanligtvis relaterat till att inte ha rättigheter till filen. Så här löser du problemet genom att följa dessa steg.

Tillåt åtkomst en gång

  1. Välj " Start "> " Alla program "> " Tillbehör ".
  2. Högerklicka på "Anteckningsblock " och välj " Kör som administratör ".
  3. Om du uppmanas till ett administratörslösenord eller för en bekräftelse skriver du in lösenordet eller väljer " Tillåt ".
  4. Öppna värddatafilen eller Lmhosts- filen, gör de nödvändiga ändringarna och klicka sedan på " Spara " på menyn " Arkiv ".

Tillåt permanent åtkomst

Obs! Det här alternativet rekommenderas inte eftersom det kan göra det möjligt för ett virus eller skadlig kod att enkelt ändra värdena eller Lmhosts-filen.

  1. Högerklicka på värdarna eller Lmhosts- filen och välj " Egenskaper ".
  2. Välj " Säkerhet ".
  3. Välj " Redigera ... " -knappen för att redigera behörigheter.
  4. Välj " Lägg till ... ".
  5. Skriv ditt användarnamn för att bara tillåta din kontoåtkomst eller skriv " ALLA " för att ge åtkomst till någon. Välj " OK " när du är redo.
  6. Med det konto som du just lagt till med höjdljus i " Grupp eller användarnamn " -området, välj " Tillåt " kontrollen för " Full kontroll ". Välj " OK " när du är redo.

Nu borde du ha tillgång till redigering av filen och får inte längre "Access Denied" -meddelanden när man försöker arbeta med det.

Om du fortfarande inte kan redigera dessa filer kanske du vill undersöka huruvida du har skadlig kod eller virus installerade på datorn eller ej. Prova att köra en MalwareBytes-skanning för att se om du kan rensa upp den.