Hur man skapar en företags sida på Facebook

Med 2, 3 miljarder månatliga aktiva användare är Facebook helt klart platsen att se och ses. Om du äger ett företag eller är en entreprenör eller artist av någon typ, behöver du verkligen ha en Facebook-affärssida. Författare, musiker, gräsmatta specialister, komiker, eterisk olja och makeup reps och även tv-program har en närvaro på Facebook.

Att vara online var som helst innebär att man skapar ett samhälle: samlar människor som delar gemensamma mål och intressen - låter dem prata med varandra om ditt varumärke och saker som är relaterade till det som intresserar dem. Det handlar inte om att föra människor till dig. Det handlar om att föra dem ihop. Använd din sida för att prata med din community - inte på dem. Få folk att känna sig som om de är integrerade i ditt liv, varumärke, konstnärskap eller företag, de utvecklar lojalitet mot dig och en naturlig affinitet för att gravitate mot vad det än kan vara du säljer. De kommer att berätta för andra om dig, vilket gör att ditt samhälle växte organiskt. Läs dina kommentarer och svara. Visa att du är intresserad av vad de säger, svara på frågor som människor har och helt och hållet bli en del av ditt eget samhälle, i stället för bara ledaren.

Låt oss dyka in och börja skapa din sida! Innan du börjar rekommenderar jag att du redan har åtminstone kommit upp med ditt företagsnamn / stadium namn, en kort punchy beskrivning av vad du gör och en logotyp eller ett foto att använda i din header image. (Se till att din header image på något sätt hänför sig till dig och din produkt eller tjänst). Den enda av dessa som är absolut nödvändiga att börja är dock namnet. Andra objekt kan läggas till senare - inklusive ditt profilfoto. En sista bit av råd om detta ämne: Om du är en artist av någon typ, en tränare (livs tränare, etc), marknadsföringspersonal eller någon annan typ av personlighet, måste du verkligen använda ett foto av dig som ditt profilfoto. Folk vill veta vem de ansluter med, trots allt! En affär, kyrka och ideell kan använda en bild som deras fysiska byggnad, en av sina produkter och så vidare.

Skapa en Facebook-sida

Logga in på Facebook och välj nedåtpilen och välj sedan "Skapa sida" .

Du måste nu välja mellan de två typerna av potentiella sidor:

Företag eller varumärke - Oavsett vilken storlek ditt företag är eller hur många personer du anställer (eller ens om det bara är du), om du säljer någon typ av varor är det den sida du behöver bygga.

Community eller Public Figure - Om din sida kommer att skapas för en kyrkogrupp, klubb, musiker, skådespelare, någon som är en allmän talare eller författare eller någon typ av sportlag, välj sedan det här alternativet. I grund och botten, om du inte säljer produkter, kommer du sannolikt att behöva skapa denna typ av utrymme.

När du väl valt rätt typ väljer du "Komma igång" -knappen i respektive fält.

    • Skriv först namnet på din sida, sedan en kategori. Till exempel kan du skriva "blogg", "kyrka", "ungdomsorganisation" eller "musiker". Skriv bara ett ord som bäst beskriver vad du gör och en lista med förslag kommer att fyllas i för att du ska välja mellan. Efter att ha fyllt i dessa två rutor, välj "Fortsätt" -knappen.
    • Nästa steg är att ladda upp ett profilfoto. Det här är inte ett nödvändigt steg för att komma igång, men jag rekommenderar att du gör det så snart som möjligt. Om du marknadsför dig själv vill du använda ett foto av dig själv. Om du representerar någon typ av organisation, välj en bild som bäst visar hur du handlar om. Om du redan har en verklig webbplats, försök alltid att binda in din profil och täcka bilder på Facebook för att matcha vad du än har på din webbplats. Om du väljer att inte lägga till en profilbild ännu hoppar du över det här steget.
    • Du kan också ladda upp ditt omslagsfoto vid denna tidpunkt (om du väljer - du kan gå tillbaka och göra det senare före eller efter att du faktiskt publicerar sidan). Facebook-coverbilder ska helst vara cirka 851 pixlar breda och 315 pixlar långa för skrivbord eller 640 pixlar breda med 360 pixlar höga för mobilen. Om fotot du väljer är för litet, kommer Facebook att sträcka det för att passa utrymmet ... vilket innebär att det kan sluta snedvrida. Det finns flera bra gratis webbplatser där ute som kan hjälpa dig att skapa ditt eget omslag, till exempel Canva . Jag använder den här sidan för att skapa nästan alla typer av grafik som jag använder online. Det är så enkelt och intuitivt och producerar högkvalitativa bilder för mig att använda!

    • Du kommer nu att tas till den första iterationen av din sida. Till vänster under ditt profilfoto finns en liten låda som ber dig att ge din sida ett @ namn. Detta blir ditt permanenta namn, så välj klokt! Om du är redo att ge din sida namnet för alltid, fortsätt och välj det.

  • Höger i mitten under ditt omslagsfoto kommer du att se en ruta för att lägga till en beskrivning. Markera den här rutan och beskriv din nya sida. Det här är inte där du lägger till din långa fullständiga beskrivning. Lägg till en punchy eller rolig mening eller två upp till 155 tecken som berättar för världen vad de hittar när de besöker dig och vem du är.
  • När du har sparat din korta beskrivning kommer en ny låda att dyka upp om du vill lägga till mer information för att hjälpa andra att hitta och följa dig. Om du vill göra det nu, välj "Redigera detaljer" -knappen.

Sidutbildning

När din Facebook-sida har skapats börjar du se rutor som heter "Sidutbildning" när du loggar in. Varje vecka kommer det att finnas nya förslag. Dessa är till hjälp för dig och du vill definitivt kolla tipsen som ges här. De är mycket lätta att förstå, även för de av er som inte är så Facebook-kunniga som andra kan vara.

Redigering av dina Facebook-siddetaljer

Det finns flera uppgifter du kan lägga till här. När du väl har kommit till skärmen "Edit Your Details" visas några alternativ längst upp.

Här kan du redigera beskrivningen och kategorin du angav i början, om du någonsin behöver. Du kan också lägga till ett telefonnummer, webbplats, kontaktadress, fysisk plats, driftstimmar och saker som ditt uppdrag och företagsöversikt. För dig som har en fysisk butik behöver du definitivt lägga till plats / adress och driftstimmar. Dessutom ser du längst ner på den här skärmen att du kan länka till ditt företags integritetspolicy om du har en på din webbplats.

Nu när vi har justerat denna information kommer du tillbaka till huvudsidan. Precis ovanför var du skulle göra ditt första inlägg, kommer du fortfarande att se rutan "Välkommen till din nya sida!" Välj "Visa alla sidtips". För att hjälpa dig att gå igenom ännu fler sidopsättningsalternativ. Du kommer att visas hur du skapar, lägger till och omarrangör sidoknapparna (till exempel liknande, följ, dela och fler alternativ) och bjud in vänner att komma och "gilla" din nya sida. Det här är det snabbaste sättet att börja bygga din community. Få dina vänner och familj ombord!

Ytterligare inställningar

Överst till höger på din sida, välj alternativet "Inställningar" . Här kommer du att se en mängd andra saker du kan tweak för att göra anpassningen av din sida passar dina speciella behov.

När du öppnar den här sidan får du se en lång lista med alternativ i den här första kategorin "Allmänt" som du kan redigera och skräddarsy efter dina specifika behov, t.ex. meddelandeinställningar, begränsningar och till och med ett profanity-filter som du kan växla på. Jag kommer inte att gå igenom var och en av dem, för de flesta är självförklarande. Gå igenom var och en och gör dina val genom att klicka på "Redigera" -knappen till höger om varje rad. På vänster sida av sidan du är på ser du olika andra kategorier. Kolla in avsnittet "Mallar" . Välj rätt "tema" baserat på vilken sida du skapar: företag, ideell, mötesplats, politiker, restauranger och så vidare.

I avsnittet "Sida Roller" kan du lägga till sidan Admins, Editors eller Moderators. Välj klokt när du lägger till någon som hjälper till att hantera din sida. Du vill inte sluta med någon som oavsiktligt kan skada dig. Om du vill att någon ska kunna posta på din sida och svara på kommentarer - men inte kunna göra några ändringar på själva sidan - placera dem i rollen "Editor" . När du väljer var och en av de olika rollerna visas en liten beskrivning av vad de kan göra under rutan.

Ta dig tid att gå igenom var och en av de olika inställningarna i detta område, anpassa dem efter behov.

Publiceringsverktyg

Överst på sidan väljer du alternativet "Publiceringsverktyg" . Detta ger dig en hel del praktiska verktyg och insikter. När du först öppnade ser du en lista över de inlägg som du redan har publicerat (om det finns några). Du kommer snabbt att kunna berätta vad din post nå är för varje: det här är hur många personer som nåddes och / eller har sett vad du skrev. Det visar också hur många klick (om du placerar en länk i inlägget) och åtgärder (gillar, aktier och kommentarer) den noten du delade har fått.

En av de coolaste sakerna på den här skärmen är möjligheten att skapa "Job Applications" . Om du öppnar jobb för ditt företag väljer du det här alternativet. Överst till höger på skärmen väljer du knappen "Ny jobbpost" . En låda kommer dyka upp så att du kan konstruera noteringen för din anställningsöppning. Till vänster fyller du i jobbtiteln, positionen för positionen (även om det är en fjärrkarriär), lönesortimentet (detta är valfritt) typen (Fulltid, Deltid, etc.) och en kort beskrivning av vad letar du efter. Du kan även använda denna blankett för att utesluta okvalificerade sökande genom att välja "Ytterligare frågor" . Du kan nu skapa ett par frågor som människor kommer att behöva ge 1-2 meningen svar när man ansöker om eller frågar om din öppning. Du bör tänka på att göra detta eftersom det gör det lättare att wade genom de många applikationer du kommer att få.

När du fyller i informationen till vänster kommer den att visas i mock-annonsen till höger, så att du kan se ändringar tills du är nöjd med hur det ser ut. Du kan växla mellan skrivbordet och mobilversionerna innan du lägger ut appen så att du kan vara säker på att den ser ut direkt.

Använda sidinsikten

Välj "Insights" -knappen längst upp på din sida. Här hittar du en stor mängd data som hjälper dig att se hur din sida går i Facebook-världen. Du kan kolla för att få reda på hur många besökare du får under en viss tidsperiod, hur många gillar, kommentarer och aktier du har samlat in och "räckvidd" till din sida och inlägg (vilket innebär hur många personer som har blivit utsatta för ditt innehåll .) Det finns till och med ett område för att se hur videoklipp fungerar, en som visar de rekommendationer som din community har lämnat för att andra ska läsa och demografisk information om dina anhängare.

Lägga till knappar på din sida

Överst på sidan under rubrikbilden är standardknapparna "Like", "Follow" och "Share" . Du kan välja att ta bort dessa, flytta sin order och lägga till fler saker till den. I nedanstående skärmdump ser du att jag lägger till en "Kontakt" -knapp på sidan Jag gjorde upp för denna handledning. Välj "Lägg till knapp" rutan till höger under huvudbilden och dina alternativ visas som visas här:

Välja vissa kan kräva att du lägger till länkar till din inköpssida, ditt telefonnummer och annan kontaktinformation och så vidare. Detta ger ditt samhälle enkla sätt att komma till din varuhus eller kontakta dig med frågor och feedback. Var alltid säker på att svara så fort du kan, även om det bara är ett enkelt "tack". Det kommer att gå långt mot att bygga en solid grund för förtroende och kommunikation, vilket i sin tur bygger en stark gemenskap som håller fast vid den långa sträckan.

grattis!

För bättre eller sämre har din Facebook-sida nu skapats och din resa på nätet har börjat. Jag rekommenderar att du får det första inlägget så snabbt som möjligt, oavsett om det är ett inledande inlägg eller en länk till ett blogginlägg. Få dig där ute genom att bjuda in vänner och familj att "gilla" din sida och fråga dem att sprida ordet. Om du använder Twitter, Pinterest eller Instagram tillsammans med din Facebook-sida, var noga med att dela länken till din sida och första inlägget på dessa andra sociala medieplattformar så att andra kommer att se vad du gör!

Detta omsluter min "enkla" sida skapelser handledning för Facebook. Som alltid, vänligen lämna mig en kommentar eller använd min länk ovan för att skjuta mig några frågor du kan ha. Det är dags för dig att flyga. Fortsätt och gör ditt första inlägg!