Skype i Windows 10 kommer snart att stödja att skicka pengar online

Revealed som en del av Microsoft-familjen tillbaka i 2005 gör Skype det möjligt att ha både enskilda och gruppchattar på nätet. Den kan användas på mobilen, på en dator eller på en surfplattform, och företaget meddelade att Skype i Windows 10 snart kommer att stödja att skicka pengar online, eftersom appen är inbyggd i operativsystemet.

Skype anses vara en sofistikerad och affärsmässig app, trots att man fått lite kritik efter uppdateringen som skapade en mer ungdomlig känsla som verkar vara relaterad till Instagram. Det är ändå fortfarande ett utmärkt kommunikationsverktyg, och snart kan du använda Skype för att skicka pengar.

Skicka och ta emot pengar via Skype

Windows 10-användare har möjlighet att skicka och ta emot pengar via Skype. Möjligheten att göra det är länkad till Paypal. Den här funktionen är i den första testen för närvarande men förväntas starta snart. Förra året meddelade Microsoft att de arbetar med Windows 10 Skype för att lägga till den nya funktionen för överföring av pengar.

Att skicka pengar med Skype är inte en väldigt komplex eller komplicerad process. Du behöver bara skapa din profil på Windows 10 Skype. I profilen finns pengeknappen, där kan du välja mellan att skicka pengar eller göra en betalningsförfrågan. Detta gör att du kan skicka och ta emot pengar till någon annan som använder appen.

För närvarande är Windows 10 Skypes pengesändningsanläggning endast tillgänglig i begränsade länder som USA, Nya Zeeland, Australien och Kanada samt några europeiska länder. Det är obligatoriskt att både avsändaren och mottagaren är i de länder där förmågan att skicka pengar är möjligt.

De valutor som Skype stödjer är för närvarande ganska begränsade. Men Windows 10has lovade att lägga till fler valutaalternativ under de närmaste åren. De valutor som för närvarande stöds är US $, Australian $, Canadian $, New Zealand $, Euro och några valutor från några av de europeiska länderna.

Konfigurera Skype och Paypal för att skicka pengar

Du behöver ett Windows 10 Skype-konto och ett Paypal för att skicka pengar via Skype. Det här kan verka som en smärta att skapa, men PayPal hjälper dig att hålla din finansiella information säkrare, så att överföra pengar via Skype är säkert.

Tänk på att även om skicka pengar via Skype för närvarande är gratis, kan Paypal debitera en transaktionsavgift. Det är ofta möjligt att skicka pengar till vänner och familj gratis, men se till att du kontrollerar när du utför transaktionen, så det finns inga överraskningsavgifter.

Fördelar och nackdelar med att skicka pengar via Skype

Medan fler funktioner alltid verkar bättre är det tveksamt att skicka pengar över Skype skulle vara det bästa alternativet för alla användare. Med uppkomsten av betalningsappar kommer det att finnas de som kommer att hitta mer nytta i andra överföringsmetoder.

Pros

- Inbyggd i Windows

- Överför pengar under ett samtal

- Flera betalningsmetoder

Nackdelar

- Begränsade valutor

- Tvivelaktig stabilitet

- Samtal är inte krypterade

- Problem med cybersäkerhet i vissa regioner

Du kan köpa en USB-enhet med Microsoft Windows 10 Home Edition och ansluta dig till miljontals användare över hela världen på en plattform som anses vara industristandarden. En gång i Windows kommer Skype att vara en inbyggd kommunikationsapp, installerad med operativsystemet.

Utbredd förmåga att skicka pengar via Skype väntas snart för användare

Möjligheten att skicka pengar via Skype är för närvarande endast tillgänglig för vissa användare, men det förväntas bli rullat ut till fler användare snart. Målet är att hålla reda på några av de andra överföringsalternativen som finns tillgängliga i andra appar, inklusive Facebook. Det är ett enkelt och bekvämt sätt att betala vänner och familj vart du än är.