Så här gör du en fullständig säkerhetskopiering av din Windows 10

Att säkerhetskopiera din PC-data är mycket viktigt. Vi har så många dokument, filer och bilder som vi lagrar på våra datorer, men många människor filar för att säkerhetskopiera PC-data. Det här är en stor risk eftersom datorer är utsatta för så många tekniska problem. Allt från en programvarukrasch till en skadlig programvara mot maskinskador kan kosta dig allt du har sparat på datorn.

Säkerhetskopiering av data i Windows 10 är väsentlig, men processen är inte lika enkel som att säkerhetskopiera din mobildata. Å andra sidan är det inte så mycket svårare än att göra det.

Så här gör du en fullständig säkerhetskopia av din Windows 10.

Säkerhetskopiering i Windows 10 PC

Du kan göra en extern säkerhetskopia av din Windows-data. Det är enkelt. Du måste kopiera och spara dina data på en extern lagringskälla.

Du kan också göra en intern säkerhetskopiering av din Windows 10-dator. Du kan använda ett Windows-verktyg för att skapa säkerhetskopiering av våra data. Windows Backup-verktyg från en kopia av hela systemet. Den kopierar allt så att du kan hämta det. Du behöver inte ett extra verktyg om du använder ett Windows-verktyg för säkerhetskopiering.

Så här är stegen för att använda ett Windows-verktyg för att skapa en säkerhetskopia:

1. Gå till Kontrollpanelen. Kontrollpanelen har inställningarna för att hantera de flesta av datorfunktionerna.

2. Öppna dialogrutan System och säkerhet .

3. Tryck på säkerhetskopiering och återställning

4. Här ser du Skapa en systembild. Du måste knacka på den.

5. Nu måste du välja platsen för din säkerhetskopieringsdata. Du kan spara din backup på en hårddisk eller extern källa.

6. Tryck på Nästa för att starta säkerhetskopieringsprocessen, tryck på knappen Starta säkerhetskopiering .

Din systembild har skapats. Du kan också skapa en extra systembild på en USB eller DVD / CD.

Det är viktigt att notera: Microsoft har meddelat att det kommer att ta bort backupverktyget snart. Det föreslås att du sparar din säkerhetskopia med en extra bild på någon av de externa lagringsenheterna. På det här sättet, när Microsoft tar bort backupverktyget, kan du återställa data från externa lagringsenheter.

Återställande av säkerhetskopiering

Återställande av säkerhetskopieringsdata är väldigt enkelt. Du kan utföra Systembilden med dessa steg:

1. Gå till appen Inställningar och öppna den.

2. Du måste klicka på uppdateringen och säkerheten

3. Tryck på Återställningen

4. Advance Startup ger dig möjlighet att starta om datorn. Klicka på Starta om nu

5. Din dator startas om. Från felsökningsmenyn måste du klicka på Systembilden. Följ den här sökvägen. Felsök> Avancerade alternativ> Systemåterställning.

Du kan också återställa en enda fil eller app från systembilden. Du behöver inte återställa hela säkerhetskopieringsdata.

För & nackdelar med att använda Windows 10

MS Windows är fortfarande det vanligaste operativsystemet på Planet. Fördelarna med att använda Windows mättes en gång mot att använda rivaliserande stationära operativsystem, till exempel MacOS eller Linux, men är för närvarande mer risk att överträffas av Android.

Pros

- mångsidig

- Produktiv

- Säkra

- Bra Native Apps

Nackdelar

- Bulky

- Resource Heavy

- Utvecklat för tangentbord och mus

Du kan köpa en USB-enhet med Microsoft Windows 10 Home Edition och ansluta dig till miljontals användare över hela världen på en plattform som anses vara industristandarden.