Hur hämtar och installerar Windows 10 S på din dator

Hittills har du säkert hört talas om den senaste versionen av Windows: Windows 10 S. Microsoft lanserade detta S-läge med sin bärbara dator för att göra det enkelt för utbildningsinstitutioner och det är speciellt gjord för personer i utbildning.

Windows 10 S har en snabbare starttid, tar bara 15 sekunder att starta. Det är också säkrare och möjliggör smidig drift med ett långt, längre liv.

Den goda nyheten är att användare nu kan ladda ner från Windows-butiken och testa Windows 10 S på dina nuvarande enheter som kör Windows 10. Det finns ingen risk för virus eller risken för skadlig programvara eftersom appar laddas ner från den säkra Microsoft-butiken.

Så om du är intresserad av att ladda ner 10 S till din operativsystem, här är en guide för att ladda ner och installera Windows 10 S på din dator.

Saker att veta före installationen

Installera Windows är ganska enkelt. Men innan du börjar ladda ner, här är några saker du behöver veta.

Den har liknande funktionalitet till Windows 10 men med vissa begränsningar. Dessutom tillåter Windows 10 S att du bara hämtar program och appar från Microsoft Store.

Standardwebbläsaren är Microsoft Edge och sökmotorn är Bing.

S-installationsprogrammet är tillgängligt för följande versioner av Windows 10 för aktivering:

 • Windows 10 Pro
 • Windows 10 Utbildning
 • Windows 10 Pro Education
 • Windows 10 Enterprise

Uppdateringen stöder inte Windows 10 N-upplagan och Windows 10 Home. Faktum är att du kanske inte kan spela spel som Windows 10 S är utformat för utbildningsändamål som fokuserar huvudsakligen på uppdrag, projekt och studier.

Dessutom kan vissa anpassade drivrutiner kanske inte vara kompatibla med Windows 10 S-läget. Win32 fungerar inte och du kan förlora data, personliga inställningar och tidigare installerad programvara.

Förbered din dator för installation

 • Innan installationen, se till att du uppdaterar och installerar Windows 10 till senaste versionen 1703. För att kontrollera din nuvarande version av Windows 10, gå till Inställningar → System → Om
 • Säkerhetskopiera alla dina data och skapa en återställningsfil eller enhet om du förlorar data eftersom appar och inställningar raderas. Alla drivrutiner ska fungera korrekt och installeras på din enhet som kör Windows 10-versionerna kompatibla med S-versionen
 • Du måste ha ett administratörskonto före installationen: Lokal administratör, Azure Active Directory-administratör eller Microsoft Account Administrator (MSA)

Windows 10 S Installation

Det finns tre sätt att installera Windows 10 S till din dator:

 • Omvandling
 • Rengör installationen (ISO)
 • Rättegång

Konverteringsmetod, Windows Installer 10 S

Den nuvarande Windows 10 Pro, Windows 10 Education och Enterprise kommer att konverteras till 10 S-version.

Följ de enkla stegen nedan för att installera Windows 10 S.

 • För detta måste du först ha Windows 10 S Installer på din dator. Du kan hämta installationsprogrammet genom att klicka på länken ⦁ Windows 10 S installatör
 • Klicka på knappen som visar "download installer" och Windows10SInstaller5932.exe filen hämtas till din dator. Du kan hitta den här filen i hämtningsmappen. Klicka på den för att starta installationen.
 • En Windows Installer 10 S kommer att dyka upp och klicka på nästa knapp för att fortsätta. Ditt system kommer då att bekräfta om hårdvaran är kompatibel och kontrollerar minnet, CPU och diskutrymme krävs för installation.
 • Det meddelar dig sedan att Windows 10 S kan installeras och en nästa knapp visas för att fortsätta. Installationen kommer nu att börja och du kan minimera Windows-alternativet.
 • När installationen är klar kommer programmet att be dig att starta om datorn. Var tålamod eftersom din dator kanske startar upp flera gånger. Systemstarten startar installationen. Var mycket säker på att datorn ansluts till vägguttaget för att undvika eventuella batteriproblem som kan störa installationsprocessen.
 • När processen är klar kommer du att se en installationssida för att konfigurera dina Windows-inställningar som WiFi-anslutning och lägga till konton. Lägg till ditt konto och du är alla inställda att använda Windows 10 S.

Klicka på Windows10SInstaller5932.exe → Nästa knapp → Starta om efter fullständig installation → Inställningssida

Byter till tidigare Windows 10-version

En bra sak med denna konverteringsmetodinstallation är att du kan växla tillbaka till den tidigare körda Windows 10-versionen på din enhet. Tänk också på att detta endast gäller under de första 10 dagarna efter installationen. Detta är bara möjligt om du har alla data efter uppgradering i mappar: windows.old och $ windows. ~ Bt. Du måste även ta bort extra användarkonton efter uppgradering.

För att utföra denna återgång följer du det enkla stegvisa förfarandet nedan:

Gå till inställningar → klicka på uppdatering och säkerhet → klicka på återställning

Om det är mer än 10 dagar eller de två mapparna raderas kan du försöka att rulla tillbaka till din tidigare Windows 10-version.

Gå till inställningarna → klicka på uppdatering och säkerhet → klicka på återställning → Inställning för PC → starta. Du måste kontrollera om fabriksinställningarna återställs. Om det inte fungerar, är det bättre att göra en ren installation av Windows 10 igen på din dator.

Rengör installationen av Windows 10 S

Dessutom kan du utföra en ren installation av Windows 10 S, men för det behöver du en Windows 10 S ISO-bild. Du kan inte hämta dem eller ladda ner dem gratis. För att få tillgång till 10 S ISO-bildfiler måste du ha ett Microsoft Developer Network (MSDN) -konto. Årliga prenumerationer är $ 539 och månadskostnaden är $ 45.

Du kan ladda ner ISO-filerna genom att klicka på länken om du är en abonnent på MSDN-konto: Windows 10 S ISO-filer. När du har laddat ner rätt fil måste du skapa en startbar USB för att installera Windows 10 i S-läge.

Testversion

Om du letar efter en provversion av Windows 10 S gratis, hjälper Virtual Machine dig. Ladda ner Windows 10 Enterprise ISO för utvärdering av tre månader.

Det är inte nödvändigt att aktivera installationerna. Istället, i den virtuella maskinen, ladda ner Windows 10 och hämta installationsprogrammet för Windows 10 S som nämns ovan för en testversion.