Hur man förbättrar Windows 10 Starttid

När du först får din dator är det fantastiskt hur snabbt det börjar. Innan du kommer tillbaka från att få en kopp kaffe från köket, är det gjort starta. Tyvärr tenderar tidsmediet att sakta ner på grund av alla program som läggs till.

Att försöka ta reda på hur du snabbare upp din Windows-dator blir prioritet nummer ett. Den goda nyheten är att det finns mer än några metoder som du kan försöka hjälpa din Windows 10-datorstart snabbare.

Inaktivera / avinstallera onödiga program vid uppstart

De program som du behöver idag kan enkelt bli värdelösa i morgon. Ta en titt på de program som startar automatiskt när du slår på datorn. Se vilka du kan avinstallera, men om du inte är säker kan du åtminstone inaktivera dem.

Med Task Manager kan du se vilka program som påverkar datorns uppstart mest. På så sätt vet du vilka program du behöver antingen avaktivera eller avinstallera.

För att komma åt Verktygshanteraren högerklick var som helst på aktivitetsfältet och välj Aktivitetshanteraren. När det nya fönstret öppnas klickar du på mer detaljerad rullgardinsmeny.

När det nya fönstret öppnas kommer det att visa dig processflikarna. Klicka på fliken Startup och under fliken Starta påverkan ser du vilka program som saktar datorns starttid.

Aktivera snabbstartsalternativet

Din Windows-dator har redan en funktion som hjälper till att förbättra starttiden. För att aktivera den här funktionen måste du komma åt Strömalternativ. Det finns tre snabba sätt att få tillgång till strömalternativ, t.ex. högerklickning på startmenyn i Windows, med sökfältet och genom att gå till kontrollpanelen> system och säkerhet> strömalternativ .

När du har öppnat Power Options klickar du på Välj vad strömknapparna gör. Alternativen ska vara på vänster sida av din bildskärm. Om snabbinsättningsalternativet inte är tillgängligt för dig måste du gå till toppen av skärmen och klicka på Ändra inställningar som för närvarande inte är tillgängliga.

Mot botten bör du se snabbstart för Windows 10-alternativ. Nedanför Shutdown-inställningar bör du nu kunna klicka på snabbstartsalternativet. Glöm inte att klicka på Spara ändringar eller du måste börja om.

Stäng av visuella effekter

Innan du fortsätter och försök med den här metoden, kom ihåg att om du har en modern dator kan det inte vara så stor skillnad. Om du har en äldre dator, kan det här bara göra tricket.

Högerklicka på Windows Start-menyn eller tryck på Windows + X-tangenten och välj System. Välj Avancerade systeminställningar och när det nya fönstret visas klickar du på fliken Avancerat. Klicka på Prestandainställningar och när fönstret för prestationsalternativ visas kommer det att ha olika alternativ.

Du kan låta Windows välja vad som är bäst för din dator, justera vad som är bäst för utseende eller ändra vad som är bäst för prestanda. Om du vill ha kontroll över vad som är inaktiverat och vad som inte är det kan du klicka på det anpassade alternativet. Ta en titt på vad du tycker fungerar bäst för dig och avmarkera vad du kan gå utan.

Slutsats

Ibland, oavsett hur svårt du försöker slutar du vanligtvis att sakta ner datorn. Om du behöver använda olika programvaror för arbete eller för nöje ska du åtminstone se till att uppstarten är så snabb som möjligt. Missade jag ett tips du använder för att förbättra datorns starttid? Lämna en kommentar och dela med dig av dina råd.