Så här laddar du ner en Google Map för offline användning

Även i denna teknikålder som förmodligen finns tillgänglig ganska överallt, är det faktum att det bara är det inte. Jag har utmärkt celltjänst, men jag bor i ett landsbygdsområde. När som helst jag går någonstans, förlorar min telefon ofta datakapacitet. Till följd av detta räknade jag ut hur jag sparar platser på Google Maps.

Hämtar en Google Map

Sök först efter den plats du är på väg till. När det kommer upp på din Google-karta trycker du på namnet på platsen mitt på kartan, vilket öppnar det längst ner på skärmen.

Välj namnet på ditt resmål (eller hemadressen) som visas längst ned på skärmen, vilket öppnar en meny.

Välj ikonen med tre punkter som ligger längst upp till höger på skärmen.

Nästan längst ner ser du alternativet att ladda ner kartan och anvisningarna för offline användning.

Åtkomst till nedladdade kartor

Nu när du har laddat ner en Google Map, hur mår du det? Gå tillbaka till startsidan för Google Maps och klicka på de tre små raderna längst upp till vänster på skärmen för att öppna menyn där.

När du trycker på det första alternativet "Dina platser" kan du ställa in dina hemadresser och arbetsadresser och sedan visa dina sparade platser, var du än har delat med andra och mer.

För att komma till dina offline-riktningar, använd samma meny ovan och välj "Offline Maps".

Jag vet exakt var jag skulle vara utan Google Maps: försvann någonstans, säkert. Jag är riktad utmanad och min fiance skulle naturligtvis aldrig be om vägbeskrivning från en annan människa. Tack och lov är han beroende av Maps-appen så mycket som jag gör!

Vilka andra saker vill du veta hur man gör inom Google Maps? Jag skulle gärna försöka svara på några frågor du kan ha ... bara lämna mig en kommentar!