Blockera vissa webbplatser via din Linksys Router

Min flickvän spenderade alla mina pengar på urbanoutfitters.com. Hon skulle bläddra på webbplatsen natt och dag och letade efter saker att köpa. Så jag bestämde mig för att stoppa det genom att blockera urbanoutfitters.com-webbplatsen via min Linksys-router som vi båda använder för att komma åt Internet. Så här kan du göra det:

Nyare Linksys Modeller

 1. Logga in på din router genom att gå till dess IP-adress i din webbläsare. Som standard är det vanligtvis //192.168.1.1
 2. Välj " Föräldrakontroll ".
 3. Byt " Aktivera föräldrakontroll " till " ".
 4. Välj den enhet som du ska blockera åtkomst till en webbplats på.
 5. Välj ett alternativ under " Blockera internetåtkomst ".
 6. Välj länken " Lägg till ".
 7. Skriv in en webbplats i " Ange en webbplats " för att blockera.
 8. Välj " OK ".

Äldre Linksys Modeller

 1. Logga in på din router genom att gå till dess IP-adress i din webbläsare. Som standard är det vanligtvis //192.168.1.1
 2. Klicka på " Åtkomstbegränsningar ".
 3. I rullgardinsmenyn längst upp på skärmen kan du välja vilket policynummer du vill använda. I det här exemplet är det 2 eftersom jag redan använder 1 för en annan politik.
 4. Ge politiken ett namn. Jag har nämnt det " Block Urban Outfitters " i det här exemplet.
 5. Klicka på knappen " Redigera lista över datorer ". Det kommer att föra upp ett fönster där du kan ange vilka datorer / anslutningar som ska tillämpas på denna regel. Du kan göra det via nätverkskortets MAC-adress eller IP-adressen på den dator du vill blockera. Jag föredrar att använda MAC-adress, eftersom IP-adressen kan ändras från dag till dag. MAC-adressen anges vanligen på nätverkskortet. Klicka på " Spara inställningar " när du är klar.
 6. I " Webbplatsblockering via URL-adress " kan du skriva in webbadressen du vill blockera. I mitt exempel har jag skrivit " //www.urbanoutfitters.com ".
 7. Var noga med att klicka på " Spara inställningar " när du är klar.

Du kan ha upp till 4 webbadresser blockerad per policy. Om du vill ha mer, skapa bara en annan policy. Du kan också ange nyckelord för en webbplats och blockera visning av webbplatser med vissa ord.

Nu måste kvinnan hitta en annan webbplats för att spendera alla mina pengar på. :)