Android: Vad gör knappen "Emergency Call"?

Om du ställer in en låsskärm på din Android-enhet kommer PIN-inmatningsskärmen att ha en nödsamtalsknapp längst ned på skärmen. Knappen gör det möjligt för alla som tar telefonen att åtminstone ringa 911 i händelse av en nödsituation utan att behöva ange en PIN-kod eller ett låsmönster. Det här gäller vissa Android-användare på grund av rädslan att oavsiktligt ringa 911. Det var en rädsla för mig. Jag trodde att jag så småningom skulle hamna på den knappen klockan klockan tre på morgonen och vakna 30 minuter senare, hitta polisen att svärma mitt hus. Jag bestämde mig för att ta bort låsskärmen precis i fallet. Men det här är dåligt för enhetens säkerhet.

På de flesta Android-enheter tar knapptrycket " Nödsamtal " bara upp ratten och slår inte automatiskt upp 911 när du trycker på den. Du måste trycka på " Nödsamtal " och tryck sedan på 9-1-1 för att göra något.

Men på många äldre telefoner och i vissa äldre versioner av Android OS är detta inte sant. I vissa sällsynta fall ringer vissa Android-enheter faktiskt 911 när du trycker på knappen, eller fyller i minst telefonnumret med 911.


FAQ

Mitt barn fortsätter att ringa 911. Hur förhindrar jag det här att hända?

Några telefoner som Samsung Galaxy-serien har ett barnläge som döljer uppringning bakom en PIN-kod. För andra telefoner finns det appar som Kids Place du kan använda. Det finns sätt att komma ut ur dessa appar men och fortfarande ge någon risk för att ditt barn kan ringa 911.

Det bästa rådet är att hålla din telefon utom räckhåll för ditt barn och kanske överväga att köpa dem en iPod Touch eller annan liknande enhet som inte kan ringa.