Roomba Review - Fungerar detta faktiskt?

Vår familj köpte ett robotvakuum från Roomco 655-serien från Costco. När de berättar för vänner om mitt köp frågar de ofta "Fungerar det verkligen?". Det förvånar mig att människor inte känner till Roomba efter att produkten har varit tillgänglig i så många år. Jag är också förvånad över att det inte finns någon i varje hem.

OK. Så fungerar det verkligen?

För att svara på frågan i korthet, ja! Roomba jobbar. Vår familj använder den på våra trägolv och mattor. Nu när jag har en, är jag inte säker på hur jag någonsin levt utan det. Saken zigzager genom mitt hus och plockar upp något otäckt smuts och djurhår från många oförskilda hörn av huset. Jag är förvånad varje gång jag dumpar smuts ut ur enheten på hur mycket smuts det hittar.


Behöver du verkligen en Roomba?

Om dina golv samlar en stor mängd husdjurshår eller smuts trots din bästa insats för att dammsuga regelbundet, kommer Roomba att ta upp slacken. Jag skulle inte använda Roomba för att ersätta mitt klassiska upprätt vakuum. Om inte hela ditt hus är mattat, ska Roomba antagligen endast användas i samband med ett upprätt vakuum.

Skillnaden i levande med eller utan Roomba blir tydlig genom att gå runt ditt barfota. Innan jag ägde en Roomba skulle jag inte gå runt mitt eget hus utan strumpor på grund av smutsen. Jag dammsugade varje vecka, men golv hade fortfarande lite smuts på dem. Nu går jag runt barfota hela tiden och känner aldrig damm eller smuts på mina fötter.


Vad är nackdelarna med att äga en Roomba?

Roomba kommer inte att rengöra absolut allt. Det kommer att rengöra saker som husdjur hår, sand, damm och smuts felfritt. Men det finns några saker som Roomba inte är så bra att ta tag i. Ibland kommer det att sakna omedelbar tyg, ludd eller fjädrar på min matta. Det saknar också ibland föremål som är svåra och runda som en pärla eller popcornkärna om borsten träffar det på ett visst sätt. På hårda trägolv kan det ibland knacka saker över rummet.

Roomba smutsfälla efter att en passerar runt huset.

Till skillnad från ett upprätt vakuum kräver Roomba en hel del omsorg och underhåll. Borstarna måste rengöras ofta i en process som ofta innefattar en skruvmejsel. Lyckligtvis innehåller Roomba ett bra kit med min modell som hjälper till med underhållsprocessen.


Sammanfattning

Om du har ett hus som verkar samla onormala mängder damm eller äga ett husdjur, är en Roomba väl värt kostnaden. Förvänta dig inte att du ska vara lat men det kommer inte att ersätta ett vanligt upprätt vakuum och det tar arbete att behålla.

De viktiga frågorna är om en Roomba är värd över 300 dollar som 655-modellen. De säger att tiden är pengar, och jag vet att denna Roomba har sparat en massa min familj tid. Det faktum gör någon Roomba väl värd investeringen, och en rekommendation jag skulle göra till någon vän.