Hur man använder Alexa i ditt hem

Om du för närvarande har en av de många enheterna som Alexa kommer att arbeta med, vet du säkert du kan fråga henne om att ge dig vädret eller spela din favoritlåt. Men det finns en mängd saker som Alexa kan göra runt ditt hem för att göra ditt liv enklare - och roligare! Vi har sammanställt de bästa sätten att använda Alexa för att göra ditt hus till ett riktigt smart hem. När du väl har ställt in din röstprofil så att den virtuella assistenten känner igen varje medlem i ditt hushåll som kommer att utnyttja tjänsten, vill du titta på några av de färdigheter som enheten redan kan.


Mat

Den skicklighet som jag tycker om att använda mest är min kock. Det är så enkelt att skrika ut till Alexa att jag bara sprang tomatsås medan jag lagar mat så att den kan läggas till i min livsmedelsbutiklista. Jag är en glömlig person, så det här är en sann livräddare. Visste du dock att denna färdighet kan göra mycket mer än bara kompilera din inköpslista? Det kan spåra utgångsdatum, hålla dig uppdaterad om vad som finns i ditt skafferi eller kylskåp och hålla dig ansluten till recept. Det finns en ytterligare köksförmåga som heter Track by Nutritionix som låter dig räkna med kalorier och fettintag tillsammans med andra praktiska saker som hjälper dig att hålla din kost och näring på rätt spår.


Organisation

Följer du ständigt din telefon? Det finns också en färdighet för det. Du behöver inte vänta på att någon annan kommer hem så att du kan ringa din telefon från deras. När funktionen är upprättad har du bara Alexa spåra den för dig. Din enhet kommer avge ett pipande ljud tills du hittar det och stänger av det. Dessutom finns det en färdighet som låter dig berätta för Alexa att spara en röstanteckning på din telefon - även om du inte har din telefon nära dig vid den tiden. Jag har gjort det flera gånger än jag bryr mig att erkänna ... kom ihåg, kortvariga minnesproblem. Att göra detta har sparat min bacon mer än en gång för att jag inte längre glömmer saker stunder efter att någon ger mig information som jag kan behöva senare.


Styr ditt hem

Alexa har många användningsområden i ditt sovrum bortom att lägga ett larm för att vakna upp dig på morgonen. Hon kan stänga av och tända dina lampor, sänka termostaten i huset, stänga av eller stänga av en fläkt - eller gör allt på en gång om du programmerar det genom att säga "godnatt Alexa." Om du vill höra det senaste nyheter när du gör dig redo för din dag, ställer du bara in din enhet för att täcka de "Flash News" -sidor och -typer du föredrar och fråga henne "Alexa, vad är min Flash Briefing idag?"


musik

Du vet redan att du kan använda Alexa för att lyssna på din Amazon-spellista. Visste du dock att du nu också kan använda Spotify, iHeartRadio och Pandora med din enhet? Dessutom behöver du inte längre logga in på Amazon för att lägga till något på en spellista. När du lyssnar på en av dina andra tjänster, säg bara "Alexa, lägg till den här låten i min spellista" och det görs automatiskt för dig.


Det finns hundratals färdigheter som du vill titta på, alla tillgängliga via Alexa-appen. Självklart kommer vissa av dem att kräva att du köper hårdvara, till exempel om du vill kunna låsa dina dörrar eller fjärrövervaka ditt hem med kameror medan du är borta. På marknaden för en ny apparat? Överväg att köpa ett smart kylskåp, tvättmaskin / torktumlare, diskmaskin, spis eller luftkonditionering. Något av dessa saker kan programmeras för att göra olika uppgifter med hjälp av röstkommandon med din Alexa assistent!

En av de coolaste sakerna jag har hittat är Wemo Outlet från Belkin. Allt du pluggar in i detta uttag kan stängas av och på med ett röstkommando. Prova det med en fläkt, en elektrisk rymdvärmare eller till och med din bärbara dator. Denna enhet är inte tillräckligt kraftfull eller korrekt utrustad för att du ska kunna styra din TV, till exempel, men den kan stänga av och på för dig.

Vilka andra sätt har du använt Alexa runt ditt hem eller kontor? Vi skulle gärna höra från dig i kommentarerna. Som alltid, om det finns något du vill att vi ska skriva en artikel om för att hjälpa dig att göra ditt liv enklare, tveka inte att meddela oss!