Så här fixar du Google Play fast vid "Fansökning"

Din vän berättar om en bra app som han / hon använder. Du gillar vad du hör så du går vidare till Google Play för att installera den. När du trycker på installationsknappen ser du orden "Hämtning väntar".

Om din telefon har en tendens att vara långsam kanske du inte tänker två gånger om det. Men om Google Play sitter fast vid "Download Pending" och inte går bort efter ett tag, är jag rädd att du har ett problem. Bra att det finns olika tips du kan försöka lösa problemet.

Stäng av Auto-uppdateringar

Om Google om att uppdatera appar i bakgrunden och du trycker på installeringsknappen kommer du att sitta fast med meddelandet Hämtning vänt tills Google är klar. Det är en bra idé att ha viktiga appar om automatisk uppdatering, så får du alltid de senaste buggfixarna och funktionerna.

Men det finns appar som kan vänta och kan uppdateras manuellt. För att stänga av automatisk uppdatering, tryck på hamburgerikonet när du öppnar Google Play. När menyn glider ut, tryck på Inställningar> Autouppdatera appar. Välj Inte automatiskt uppdatera appar och annons efter det här. Apparna uppdateras bara om du inte gör det manuellt.


Förhindra obestridliga Apps från att uppdatera först

Om du vill påskynda processen kan du stoppa andra mindre viktiga appar från att uppdatera först. På fliken uppdateringar trycker du på X som kommer till höger, av de appar vars uppdatering du vill fördröja. Om du vill stoppa alla uppdateringar, tryck på Stopp-knappen.


Frigör lite lagring

För att en app ska uppdateras måste din enhet ha plats för att ta emot nya data. För att ge din enhet det extra utrymmet är det lättare att installera en app som kan installera värdelösa filer. Filer från Google. Den här appen hjälper dig att radera även WhatsApp GIF-filer som bara tar plats på telefonen.


Kontrollera ditt SD-kort

Om ett SD-kort inte är korrekt infört kan det vara anledningen till att du får felmeddelandet. Ta bort ditt SD-kort och sätt tillbaka det på rätt sätt.

Dubbelkontroll för att se att du sätter in den korrekt innan du stänger enheten. Se också till att ditt SD-kort inte är skadat, eftersom det här kan göra att meddelandet Hämta väntande kommer att dröja kvar.


Rensa cache och data för Google Play

Om du redan har kontrollerat din Internetanslutning och stängt av VPN du kan använda, är det dags att rensa cachen / datumet. För att göra detta, gå till Inställningar> Program> Programhanterare> Google Play Butik> Lagring> Rensa data / Cache.

Så länge du befinner dig i området, kan du också försöka tvinga stoppa Google Play. Som du kan se i bilden ovan är Force Stop-knappen till höger om alternativet Storage. Genom att göra det ger du appen en ny start och förhoppningsvis börjar din app att ladda ner.


Slutsats

När meddelandet Hämtning väntar längre än det borde, går det vanligtvis bort med några grundläggande korrigeringar. Missade jag en fix som fungerar för dig? Dela det med mig i kommentarerna.