Så här tömmer du återvinning i Windows 10 automatiskt

När du stöter på en fil behöver du inte längre i Windows 10; du raderar det. Men för att bli av med de här filerna permanent måste du göra något annat än klicka på raderingsalternativet. När du torkar en fil, kan den försvinna från dina filer, men den är fortfarande tillgänglig i papperskorgen.

Följande guide visar hur du kan tömma papperskorgen på ett schema. På det sättet kan du oroa sig för mer viktiga saker och inte om du tömmer papperskorgen eller inte.

För att schemalägga papperskorgen, öppna Aktivitetsschemaläggaren genom att söka efter den i sökfältet. När det nya fönstret visas högerklickar du på det alternativ som säger Aktivitetsschemaläggare bibliotek och klickar på det nya mappalternativet.

Vad du heter mappen är upp till dig, men försök att namnge det som beskriver dina uppgifter. Högerklicka på den nya mappen och välj Skapa uppgift. Fönstret ska öppnas i fliken Allmänt, men om det inte gör det där du behöver klicka. Ge din uppgift ett namn som tomt papperskorgen.

Klicka på fliken Utlösare, följt av det nya alternativet längst ned till vänster. Klicka på Start-menyn Uppgift, och du får se olika alternativ, men jag ska gå vidare och välja På ett schema.

Jag rekommenderar att du väljer alternativet månatlig eller veckovis om schemaalternativet används som en trigger. Det kommer också att finnas ett alternativ där du kan bestämma när du vill att rengöringen ska börja. Längre under det kan du också välja dagen.

Klicka på fliken Åtgärder, följt av det nya alternativet längst ned till höger. I rutan där det står Program / Skript typ cmd.exe och i rutan till höger om var det står Program / Skripttyp:

/c "echo Y|PowerShell.exe -NoProfile -Command Clear-RecycleBin"

Dubbelkontrollera att allt är korrekt inmatat och klicka på OK för att slutföra din uppgift.

Slutsats

Ju fler saker som Windows kan göra betyder att du får mer tid för andra användbara saker. Tömning av papperskorgen kan inte verka så mycket, men det hjälper säkert. Ska du tömma papperskorgen själv eller vill du ha Windows gör det automatiskt för dig?