Aktivera / inaktivera Enhetsdrivrutin Signering i Windows 10

Jag har problem med att installera gammal maskinvara i Microsoft Windows 10 där jag inte kunde hitta kompatibla drivrutiner för ett nätverkskort. Jag kom över några samhällsförare på en webbplats, men när jag försökte installera dem fick jag ett fel.

Windows stötte på ett problem med att installera drivrutinsprogrammet för enheten.

Windows hittade drivrutinsprogram för din enhet men encoutered ett fel när du försökte installera det.

Hasan för filen finns inte i den angivna katalogfilen. Filen är sannolikt korrupt eller offer för manipulering.

För att lösa detta problem, var jag tvungen att inaktivera enhetsdirigeringssignering. Så här är det gjort i Windows 10.

Alternativ 1 - Kommandot att aktivera eller inaktivera

 1. Klicka på knappen " Start ".
 2. Skriv " kommando ".
 3. Högerklicka på " Kommandotolk " och välj " Kör som administratör ".
 4. Gör en av följande:
  • För att inaktivera enhetsdrivrutinsignering, skriv " BCDEDIT / set nointegritychecks ON " och tryck sedan på " Enter "
  • För att aktivera enhetsdrivrutinsignering, skriv " BCDEDIT / set nointegritychecks OFF " och tryck sedan på " Enter "

Du är klar! Enhetsdrivrutininställningen är nu modifierad.


Alternativ 2 - Inaktivera från menyer

Jag tänkte att det här var säkerhet som byggdes in i Windows för att förhindra att jag installerade dåliga drivrutiner. Det här är en funktion som heter Device Driver Signing. Efter att ha gått igenom stegen för att inaktivera drivrutinen undertecknad i Windows 8 kunde jag få mina communitydrivrutiner installerade. Så här gjorde jag det.

 1. Välj " Start " -knappen.
 2. Skriv " start ".
 3. Välj " Ändra avancerade startinställningar ".
 4. Välj " Starta om nu " under " Avancerat start " -område.
 5. Välj " Felsök ".
 6. Välj " Avancerade alternativ ".
 7. Välj " Startalternativ ".
 8. Välj " Starta om ".
 9. En meny kommer att visas där du kan trycka på " 7 " på tangentbordet för att välja " Inaktivera körsignalhantering ".

Nu måste signering av enhetsdrivrutiner avaktiveras, så att du kan installera vilken drivrutin du vill ha i Windows 10 tills du startar om.


FAQ

Vad gör jag om jag får ett fel som säger "Ett fel har inträffat som anger elementdata. Värdet skyddas av Secure Boot-politiken och kan inte ändras eller raderas. "?

Du måste inaktivera "Säker start" i BIOS-inställningarna. Varje dator har olika steg för att komma in i BIOS-inställningarna. Kontrollera dokumentationen för ditt system för instruktioner som gäller din dator. Vanligtvis uppmanas du att ange inställningar eller BIOS när datorn startar. Det kräver vanligtvis att du trycker på en viss tangent vid en viss punkt under startprocessen. En gång i BIOS borde du kunna hitta en inställning som säger "Säker start" och ställa in den till "Disabled". Var noga med att spara inställningarna innan du avslutar.