Android: Gör Custom Wallpaper som passar perfekt

Att göra anpassad tapeter som passar konsekvent på Android-enheter kan vara en utmaning. Detta beror på att beroende på vilken enhet du har kan skärmupplösningen variera vildt. Bakgrund till Samsung Galaxy S5 kommer inte att se ut på en HTC M8. Det måste beskäras annorlunda. Det som gör det mer av en utmaning är det faktum att tapeten sträcker sig över hemskärmar, vilket kräver att den är större än den faktiska skärmupplösningen.

Denna guide hjälper dig att spricka mysteriet. Om du vill skapa din egen tapet som passar din skärm perfekt följer du bara dessa steg.

1. Hitta din skärmupplösning på en enhet

Vi måste först bestämma vilken upplösningstext som din enhet stöder. För att kunna göra det måste vi ta reda på vad skärmupplösningen är först. Titta här, eller sök efter specifikationer på din enhet. För denna handledning använder vi skärmupplösningen Motorola Droid 1 på 480 x 854.


2. Beräkna bakgrundsbildupplösningen

När du har skärmupplösningen på din enhet finns det en formel som du kan använda för att bestämma vilken storlek tapetet behöver vara. Bara multiplicera upplösningsbredden med 2. Om vi ​​gör det med en Droid X (480 * 2 = 960) får vi en skärmdumpupplösning på 960 x 854. Det är vilken storlek vi behöver för att göra vår tapeter för att den ska passa perfekt.


3. Gör bilden

Nu kommer den del där du importerar din anpassade bild till Photoshop, Paint.NET eller annan bildprogram och gör ändringar. Jag har tagit en bild av ett gammalt hus. Upplösningen på denna bild är 1632 x 1224. För att göra sakerna lite enklare, kommer jag att ändra storlek och göra det lite mindre så det är lättare att hantera. Så jag har ändrat det till 1333 x1000. Detta ger oss lite närmare vårt mål om 960 x 854. Gör det bästa du kan, men se till att du bestämmer dig för att ändra storlek på bilden, var noga med att inte göra upplösningshöjden och bredden lägre än den nödvändiga bakgrundsupplösningen.

Självklart behöver jag skära en del av bilden så att den passar perfekt. Med hjälp av PhotoShop-skärverktyget kommer jag att skära ut en perfekt 960 x 854-låda. Om du inte har PhotoShop, har de flesta bildredigerare som Paint.NET ett liknande verktyg som du kan använda för att beskära ut en fast höjd och bredd.

  1. Klicka på Beskärningsrutan.
  2. Ändra " Style " till " Fixes Size ".
  3. Ställ in " Bredd " och " Höjd " lika med värdena för din bakgrundsupplösning.
  4. Dra rutan till området på fotot du vill behålla.
  5. Välj " Bild "> " Beskära ".

Din bild är nu den exakta storleken din Android-enhet behöver. Spara bilden och kopiera den till enheten och du är klar!

Obs! Apples Android-app frågar dig fortfarande om du vill beskära en bildbild som du har angett som bakgrundsbild. Du måste dra i rutan så att den passar hela bilden du har sparat.