Kindle Fire: Hur man spelar WMV-filer utan att konvertera

Jag blev besviken när jag försökte spela en Windows Media Video (WMV) videofil på min Amazon Kindle Fire. Det fungerade inte och jag hälsades med ett fel som sa:

"Kan inte spela video. Ett fel uppstod när du försökte spela upp din video. Videon kan ha blivit avbruten eller är ett format som inte stöds. Var god försök igen."

Vad som var ännu mer konstigt var att några av WMV-videon verkligen skulle spela ibland, men inte så bra. Ljudet var illa och ibland skulle videon bli svart.

Många av handledningarna hittar du en Interwebs om det här problemet, genom att konvertera MWV-filerna till ett format som Kindle Fire stöder. Jag är inte ett fan av att konvertera videofiler eftersom det tar mycket tid och konverteringen resulterar vanligtvis i att videoklipp av dålig kvalitet görs.

Lyckligtvis kan du spela MWV-filer på din Kindle Fire utan att konvertera filerna. Hämta bara en kopia av VLC Player. En gång installerat erbjuder VLC Player ett solidt gränssnitt för visning av WMV-videofiler, liksom många andra format som AVI, FLV, MP4 och M2V. Videor jag testade med mjukvaran spelades slät och jag hade inga problem alls.