Så här återställer du Amazon Fire TV Håll dig till fabriksinställningar

Precis som med någon typ av teknik kan det komma en dag din Amazon Fire TV Stick bara inte fungerar som du vill. Det kan springa trögt, frysa eller till och med inte starta appar som det ska. Pinnen kommer inte med mycket internt lagringsutrymme på egen hand och om du inte använder ett externt SD-kort för att ladda upp apps (inte tillgängligt i 1: a genmodeller), fylls det mycket snabbt. När som helst du upplever dessa typer av problem kanske du vill överväga att göra en fabriksåterställning på din Fire TV Stick.


Tänk på att andas nytt liv i din Fire TV-enhet kommer till en kostnad: du måste gå igenom och återställa allt som du gjorde när enheten var ny. Det här kommer att innehålla anslutning till din Wi-Fi, lägga till dina Amazon-uppgifter, ladda dina appar och utföra ytterligare anpassningar som du tidigare gjort. Medan jag vet att det här kan vara en fullständig smärta i vadosien, ibland är det bara nödvändigt.

Om du är som jag kommer du aldrig kommer ihåg varje enskild app som du har laddat på din enhet. När som helst måste jag återställa en telefon, surfplatta, dator eller min Fire TV Stick, gör jag en lista över alla appar som jag har installerat, tillsammans med anteckningar om vad som helst annat jag behöver för att få mig tillbaka till exakt inställningen jag hade tidigare. Tack och lov behöver du inte se till att du har säkerhetskopierat saker som foton och dokument som du skulle göra om det här var din mobiltelefon.

Det är faktiskt en ganska smärtfri och snabb process att återställa din Amazon Fire TV Stick till sina ursprungliga fabriksinställningar. Det finns två sätt att uppnå detta: via din systemmeny eller med din fjärrkontroll. Jag ska förklara båda dessa för dig.

Så här återställer du din Amazon Fire TV-stick med hjälp av systemmenyn

  1. Navigera din vänstra meny till alternativet "Inställningar" .
  2. Bläddra till höger och välj "System".
  3. Bläddra ner popup-menyn tills du når "Återställ till fabriksinställningar" och välj det.
  4. Om du har en PIN-kod inställd för din enhet måste du ange den nu när du blir ombedd.
  5. Välj "Återställ" och låt systemet starta om.
  6. Du kommer nu att tas fullständigt genom att du är upptagen som om enheten bara var ansluten för första gången.


Så här återställer du din Amazon Fire TV-stick med hjälp av fjärrkontrollen

Använd fjärrkontrollen som följde med Fire Stick, håll ner både "Back" -knappen och "Right" -knappen tillsammans i ungefär tio sekunder. Skärmen "Reset" kommer att dyka upp och du fortsätter sedan att följa stegen som beskrivs ovan.


Viktig anvisning om att utföra en återställning med hjälp av PIN-kod med ingen Wi-Fi-anslutning

Om du återställer din Fire TV-enhet eftersom den inte längre kommer att ansluta till Wi-Fi av någon anledning och du har en PIN-kod (föräldrakontroll), kan du INTE kunna utföra återställningen. Det beror på att det inte finns någon Internetanslutning för att verifiera att stiftet du anger är korrekt. För att återställa din Fire TV Stick måste du ta den där någonstans, du kan ansluta den till ett annat nätverk eller använda en nätkabelplugg för att ansluta den direkt till din router.

Så snart Fire TV Stick har slutfört installationen kan du ladda om alla dina favoritappar och komma tillbaka för att njuta av alla dess många fördelar.