Så här stänger du av Cortana Lock Screen i Windows 10

Cortana kan vara praktiskt eftersom hon kan ge dig all sorts information. Men det betyder inte att du kanske vill ha henne överallt, inklusive din låsskärm. Det är trots allt upptäckt att Cortana har varit känt för att ha säkerhetsbrister.

Även om Microsoft alltid arbetar med en fix, kanske inte den åtgärden kommer så fort du vill. Under tiden är det bäst att du bara har tillgång till Cortana när du vill och undviker att någon annan gör vad vem vet vad med din dator.


Inaktivering av Cortana på låsskärm med inställningar

För att ta bort Cortana från datorns låsskärm måste du gå in i hennes inställningar. Skriv något i Cortana sökfältet och klicka på kugghjulet.

När du är på inställningssidan, bläddra ner till var det står Låsskärm (du behöver inte rulla mycket). Du bör se ett alternativ som säger Använd Cortana även när min enhet är låst.


Inaktivering av Cortana på låsskärm med grupppolicy

Du kan också använda Local Group Policy Editor för att inaktivera Cortana från din låsskärm. Öppna körrutan genom att trycka på tangenterna Windows och R på tangentbordet, eller du kan skriva kör i sökfältet.

Skriv gpedit.msc och klicka på OK. I den vänstra rutan letar du efter Datorkonfiguration> Administrativa mallar> Windows-komponenter> Tillåt Cortana ovanför låsskärmen.

Ett fönster visas nu med tre alternativ längst upp till vänster: Ej konfigurerad, Aktiverad och Inaktiverad. Klicka på Disabled och sedan på OK.

Klicka på fliken Standard längst ner och i kolumnen Status, det ska nu sägas att Cortana är inaktiverat.

Det är nu säkert att fortsätta och stänga Local Group Policy Editor. Det finns två sätt att stänga det, antingen genom att klicka på X som vanligt eller genom att klicka på Arkiv följt av Avsluta. Det här är den del där du startar om datorn.


Stäng av Cortana Använda Registereditorn

Om du föredrar att använda Registry Editor för att stänga av Cortana måste du öppna rutan Kör igen genom att trycka på Windows och R-tangenterna. Men den här gången måste du skriva regedit och klicka på ja när du blir frågad om du tillåter att den här appen gör ändringar.

Klicka på HKEY_CURRENT_USER \ SOFTWARE \ Microsoft \ Speech_OneCore \ Preferences och dubbelklicka på VoiceActivationEnableAboveLockscreen.

Ändra nu värdet data till 0 och glöm inte att klicka på OK. Om du inte ser alternativet Windows Search högerklickar du på ett tomt utrymme i den högra rutan efter att du har klickat på Windows-mappen och väljer tangent - <Ny.

Du måste namnge nyckelordet Windows Search och när det är skapat högerklickar du på det och väljer Nytt och sedan DWORD (32-bitars). Se till att du heter AllowCortana och när det visas ska värdet ställas in på noll. Det är nu säkert att lämna Registerredigeraren.


Slutsats

Det är bättre att vara säker än förlåt, och det är därför många kan välja att ha Cortana inaktiverad på deras låsskärm. Vilken metod ska du försöka först?