Så här ställer du in textmeddelande ringsignal i Android

Om du vill ändra eller inaktivera SMS-ringsignalen på din Android-enhet kan du göra det med dessa steg.

Ange ringsignal för alla textmeddelanden

Obs! Vissa Android-enheter kan ha olika appar som ingår av operatören för textmeddelanden. Dessa anvisningar gäller för standard Android Messaging-appen.

 1. På startsidan trycker du på appreglaget och öppnar sedan " Meddelanden " app.
 2. Från huvudlistan av meddelandegängar trycker du på " Meny "

  välj sedan " Inställningar ".
 3. Välj " Meddelanden ".
 4. Välj " Ljud ", välj sedan tonen för textmeddelanden eller välj " Ingen ". Du kan också välja " vibrera " för att slå på eller av vibrationer.

Ange ringsignal för specifik kontakt

 1. Öppna appen " Kontakter ".
 2. Tryck på " Meny "

  .
 3. Välj " Välj ringsignal ", välj sedan tonen för textmeddelanden eller välj " Ingen ". Du kan också välja " vibrera " för att slå på eller av vibrationer.

FAQ

Min Android har inte dessa alternativ. Vad kan jag göra?

Om du vill ha fler funktioner, till exempel möjligheten att ställa in ett ljud till en viss kontakt, måste du söka en app i appbutiken i Google Play. Jag rekommenderar Handcent. Den är laddad med massor av funktioner och är lättare att använda än standard textmeddelandeapp. Om du inte gillar Handcent, tillåter en annan stor app som heter ChompSMS samma funktionalitet.

Jag vill sätta mig egna egna ringsignaler. Hur gör jag det?

Använd en app som Audacity för att redigera det anpassade ljudet och spara det i ett format som stöds som MP3 eller WAV. Du kan sedan kopiera ljudfilen till din enhet. Vanligtvis finns det en katalog som heter "ringsignaler" någonstans på telefonen kan du flytta filen till.

De flesta nyare enheter har möjlighet att "Lägg till ringsignal" längst ner i ringsignalvalen där du kan bläddra till platsen för ljudfilen.