Mobila data fungerar inte? Prova dessa tips

Något för, bara tanken på deras mobila data som misslyckas kan vara en riktig huvudvärk. Du är beroende av din telefon för många saker, och utan celldata är dina alternativ begränsade. Även om du har den bästa leverantören av mobiltjänster upplever du det här problemet tidigare det senare.

Det kan finnas olika orsaker till att din mobila data inte fungerar plötsligt. Fortsätt läsa för att inte bara veta vad som kan orsaka detta problem men viktigast av allt, hur du kan åtgärda när din mobila data slutar fungera.

Du kunde ha nått din gräns

Jag vet att det kanske låter dumt, men det har varit känt att det händer. Du kanske tror att du inte har gjort så mycket att det kunde ha resulterat i att du använder upp alla dina mobila data, men det är en möjlighet.

Detta gäller självklart inte för dig om du har en obegränsad plan, men inte alla kan ha en. För att kontrollera om du har nått din gräns, gå till telefonens " Inställningar "> " Datanvändning "> och du bör kunna se din gräns där.

Glöm inte att du också kan prova de uppenbara sakerna som att stänga av och stänga av telefonen. Om du ska försöka den universella metoden ska du aktivera flygplansläget i ungefär trettio sekunder och sedan stänga av det. Om allt förblir detsamma, stängs flygplansläget och stänger av telefonen.

När den är helt avstängd vänta i ungefär en minut eller så och sätt på den igen. Stäng av flygplansläget och 30 sekunder och se om din cellulära data fungerar igen. En annan snabb metod som har varit känd för att fungera växlar mellan nätverksgenerationer.

Starta om Access Point Names (APNs)

APNs är mycket viktiga eftersom de är de som ger dig viktiga inställningar som din IP-adress. För att återställa APN: n, gå till Inställningar> Mobila data / Trådlösa kontroller / Trådlösa nätverk.

Välj Mobilnät och gå sedan till Access Point-namn. Listan över APNS som du ser kommer oftast bara ha ett nätverk. Tryck på de tre vertikala linjerna och välj återställ till standard.

Det finns några telefoner som ger dig möjlighet att välja att ställa in APN-protokollet till iPv4 / IPv6. Om du får det här alternativet använder du det eftersom det är bättre än att lägga det på en eller två.

Konfigurera manuellt APN

Om standardåterställning inte skar det, kan du alltid försöka konfigurera APN manuellt. För att göra så gå till " Inställningar "> " Mobila data " / " Trådlösa kontroller " / " Trådlösa och nätverk "> " Mobila nätverk "> " Åtkomstpunktsnamn ".

Välj plusteckenikonen eller de tre vertikala prickarna om du har det i stället. Välj Ny APN och skriv in APN-data för nätverket du använder. Glöm inte att spara info du skrev in.

Drastiska tider Ring för drastiska åtgärder

Jag vet att många kanske anser att detta är lite drastiskt men om inget annat fungerar, vad har du förlorat? Tekniska experter säger alltid att ha en säkerhetskopia av dina data, så om du har ditt då borde det här inte vara för hårt.

Stegen för att göra en fabriksåterställning beror på vilken enhet du har, men här är en allmän riktlinje. Gå till Inställningar> Säkerhetskopiera och återställ> Återställ fabriksdata.

Slutsats

Förhoppningsvis är detta ett problem du behöver inte möta mycket ofta men om du gör det, vet du vad du ska göra för att åtgärda det. Tänk på att det också kan vara din mobiloperatör som kan ha problem så att du kanske vill titta på det också.

Missade jag några tips du använder för att fixa celldata som inte fungerar på din Android-enhet? Lämna din lösning i kommentarerna nedan.