Hur man sparar mobildata när man lyssnar på Spotify

Ahhh, den oändliga striden i att försöka spara så mycket mobildata som möjligt. Bara för att du vill spara mobildata betyder det inte att du måste begränsa dig från att lyssna på din favoritmusik.

Det finns saker du kan göra för att spara mobildata medan du lyssnar på Spotify. Några av dessa saker sitter i appens inställningar och väntar på att du ska använda dem. Vad kunde de vara?


Spara mobildata genom att hämta din Spotify-spellista

Spotify låter användarna ladda ner högst 10 000 låtar per enhet (högst fem enheter). Sångarna laddas inte ner i telefonens musikmapp, men du kan lyssna på musik utan en Internetanslutning.

Det finns en nackdel att ladda ner din musik. Du kan bara hämta hela spellistan och inte enskilda låtar. Det är en helt eller ingenting. Om du är okej med det öppnar du albumet eller spellistan du vill ladda ner.

Nedladdningsalternativet ligger rätt under Add Songs one. Växla på hämtningsalternativet, och processen börjar. Hur lång tid det tar att låtarna ska hämtas beror på antalet sånger du har laddat ner, men det borde inte ta för lång tid.

När du har laddat ner alla dina låtar kommer de nu att ha en grön nedladdningssymbol på varje låt. Även om du har en stor mängd album, kan du fortfarande se vilka album du har laddat ner, eftersom varje nedladdat album också kommer att ha den gröna nedladdningsikonen bredvid dem.


Använd offline-läge och datasparare

I Inställningar finns ett Offline-läge som låter dig lyssna på dina låtar, även utan en Internetanslutning. Om du är på appens huvudsida trycker du på fliken Bibliotek och trycker på kugghjulet högst upp till höger.

En gång i Inställningar är Data Saver det första alternativet på listan. Vad detta innebär är att det kommer att sänka musikens kvalitet. Vad detta innebär är att Spotify kommer att strömma din musik vid 24 kbps när du strömmar över celldata. Den här funktionen är aktiverad automatiskt.

När Spotify upptäcker att du lyssnar på musik via Wifi, kommer den automatiskt att växla till normal musikkvalitet som är 320kbps. Ett annat sätt att ändra musikkvaliteten för att spara mobildata är genom att gå till Inställningar och svepa ner till Musikkvalitet.

Den ställs in på Automatisk så att den kan byta musikkvalitet beroende på hur du har anslutit till Internet. Om du vill ändra det manuellt, tryck på rullgardinsmenyn och välj Låg.

Två alternativ nere, du kommer att se alternativet Ladda ner med hjälp av mobil. Se till att det här alternativet är avstängt, eftersom du kan sluta ladda ner många låtar över din dataplan. Det bästa sättet att spara mobildata när du lyssnar på Spotify är att använda WiFi så mycket som möjligt, så snart det är möjligt.

Se också till att Autoplay är avstängd också om du lyssnar på en nedladdad spellista på gång. Den här funktionen kan stängas av genom att gå till inställningarna och svepa ner till autoplay-funktionen. Växla av det, och du är bra att gå.


Slutsats

Att spara mobildata behöver inte innebära att du begränsar hur mycket musik du lyssnar på. Spotify har några trick upp på ärmarna så att du kan fortsätta att lyssna på din favoritmusik och spara mobildata samtidigt. Hur sparar du mobildata på din enhet? Låt mig veta i kommentarerna.