Så här använder du iMessage på Android

Det är allmänt förstått att en av de största skillnaderna mellan en iPhone och en Android är att Android-telefoner inte kan använda iMessage. Anledningen till att människor antar iMessage är inte ett alternativ för Android-användare är att Apple använder sig av ett visst end-to-end-krypteringssystem som hjälper till att säkra dem.

Företaget vill att folk ska köpa sina produkter, så det gör dem avsiktligt tillgängliga för bara de som använder Apple-enheter.

I viss mån är det sant att iMessage och Android inte är kompatibla, men om du vill lära dig att göra det möjligt kan du använda weMessage-ett verktyg som gör det möjligt att iMessage från din Android-enhet.

Den senaste utvecklingen inom tekniken och tillgången på många program har nu gjort det möjligt att skicka och ta emot iMessages från Android-enheterna.

För & nackdelar med att använda iMessage för Android

Medan du inte är inbyggd på plattformen finns det inga större problem med att använda iMessage för chatt och kommunikation. Om du just har bytt från iOS, eller bara föredrar estetiken i Apple-appen, så är det förmodligen ditt bästa val.

Om inte, då kan det finnas bättre alternativ där ute, både när det gäller säkerhet och nytta.

Pros

- Slick

- God överblick

- Samma plattform

- Fungerar med din AppleID

Nackdelar

- Hårdvara intensiv

- Inte infödd

- behöver en AppleID

- Frågan om säkerhet

Om du vill lära dig hur du skapar dina egna appar eller för att få reda på hur de flesta Android-appar fungerar, kanske du vill ta ut Android Programmering för nybörjare som ger en trevlig och försiktig inlärningskurva för alla som vill lära sig.

Följande saker behövs för att använda weMessage:

1. Ett weMessage-konto

2. Köra ett program på Mac är också kravet på weMessage

3. Det är obligatoriskt att Java 7 eller övre måste installeras på Mac

4. Android-mobil som kör Android (Lollipop) OS 5.0

5. Den sista viktigaste är appen weMessage installerad på Android-mobilen

iMessage fungerar inte på Android-telefoner, men det fungerar på iOS och MacOS. Det som betyder mest här är kompatibiliteten hos Mac. I weMessage skickas meddelandena via iMessage-nätverket.

Apple har ställt viss sträng säkerhet för iMessage, men weMessage kringgår den säkerheten. Att ställa in kräver ett antal steg och konfiguration för att weMessage är väldigt komplext.

iMessages är annorlunda än de textmeddelanden vi använder på en vanlig bas.

Trots skillnaderna mellan dem är de fortfarande kategoriserade under samma kategori. De vanliga meddelanden som vi mottar och skickar tariffplaner för vardagen, beroende på mobilnätet. iMessage använder sig av data för att skicka meddelanden.

SMS för iMessage är en applikation som har specialdesignats för Android. Den här appen guidar dig genom processen att lägga till SMS till iChat-kontot. När du är klar med det kommer du att kunna skicka och ta emot meddelanden från din iMessage-app till din Android-mobil.

Den här appen hjälper också till att skicka och ta emot iMessages på dina Android-mobiler. Länken weServer kan användas för nedladdning och installation av MacOS-versionen. Du kan behöva pakka ut filen om filen kommer i .zip-filen.

Dubbelklicka efter att du har plockat upp filen. Detta kommer att köra kommandofilen. Om den nedladdade filen är från en källa som inte är säker kan filen inte öppnas.

Du kan behöva bevilja tillstånd för Terminal Accessibility för att säkerställa att weServer-applikationen fungerar smidigt. Med hjälp av weServer kan du konfigurera ditt iMessage-konto.

Efter att ha utfört alla ovan nämnda uppgifter, installera weMessage-appen på din Android-mobil. Logga bara in och starta iMessaging med din egen Android-telefon.