Hur man gör en mjuk eller hård återställning på en Moto G6

Android-enheter kan fungera konstigt av olika skäl. Det kan hända att du har några korrupta filer som hindrar att dina appar fungerar korrekt. Din Moto G6 kan frysa av orsaker som du inte kan förklara, men innan du ens tänker på en fabriksåterställning kan fixen vara så enkel som en mjuk återställning.

Du kan leta efter allmänna instruktioner om hur du mjuk eller hård återställer en Android-telefon, men om det är för din speciella enhet, ännu bättre. Följande riktlinjer visar hur du enkelt kan mjuka / hårda återställa din telefon, så att dessa irriterande problem äntligen kan gå iväg.


Så här mjukställer du en Motorola G6 Smartphone

Genom att bara höra ordresetet kan det få din hud att krypa. Men det är inte så illa som det låter. En mjuk återställning på vilken enhet som helst, sätter på och stänger av den igen. Det är allt. Till höger om din Moto G6 har du volymknapparna överst och den enda strömbrytaren under den.

Tryck länge på strömbrytaren tills du ser alternativen för att antingen starta om eller stänga av din smartphone. Klicka på alternativet omstart och telefonen gör resten. Du har just gjort en mjuk återställning, som inte raderar någonting på din enhet. När det omstartas kommer allt att vara precis där du lämnade det.


Fabriksåterställning Alternativ 1

En hård återställning är också känd som en fabriksåterställning. Vad det här gör är det att det lämnar din Android-enhet i det tillstånd du först fick när du köpte den. För att återställa telefonen, gå till Inställningar> System> Återställ> Återställ fabriksdata. Det sista och sista steget skulle vara att trycka på radera allt-knappen.

När din Moto är igång efter återställningen måste du ställa in alla dina konton igen. Detta inkluderar dina Google-konton och alla konton du kan ha på andra appar. Det kan ta en stund, beroende på hur många konton du har, och det är här du kanske måste ändra ditt lösenord. Du kan behöva ändra ditt lösenord för att komma åt dina konton om du har glömt ditt lösenord.


Fabriksåterställningsalternativ 2

För att återställa din Moto G6 måste du först stänga av den. Innan du slår på den, tryck långsamt på volymknappen och samtidigt som du inte släpper den sista knappen trycker du på och släpper strömbrytaren. När skärmbilden för startläge visas kan du släppa ner volymknappen. I avsnittet Bootloader väljer du Återställningsläge. Du kan använda volymknapparna för att flytta igenom alternativen och trycka på strömbrytaren för att välja.

När du ser Android med utropstecken, måste du ange stegen i rätt tid. Försök att inte trycka på knappen längre än fem sekunder. Tryck länge på strömbrytaren, följt av volym upp-knappen och släpp sedan. Välj Töm Data Fabriksåterställning och välj Ja.

På nästa skärm bör du se det alternativ som säger Userdata personligt innehåll, använd strömknappen för att välja den. Återställningen tar lite tid, så det skulle vara en bra tid att få den koppen kaffe. Det sista steget skulle vara att välja alternativet Reboot system nu och vänta ut det.


Slutsats

Se till att du tänker länge och svårt innan du går igenom med en hård återställning eftersom det innebär att du börjar från början. Men om du tittar på den ljusa sidan av en hård återställning, torkar du bort alla skräpfiler som tar upp värdefullt utrymme på din Moto G6. Efter en återställning kommer du att märka att din telefon fungerar snabbare och att du bara kan börja lägga till filer du behöver. Varför tänker du på en hård återställning? Låt mig veta i kommentarerna.