Hur markerar du text i Google Sheets

Har du någonsin velat eller behövt skapa ett kalkylblad? Du kan använda dem för att spåra dina hem- eller företagskostnader, göra en budget eller sammanställa data och skapa diagram. Även om du aldrig har rört ett kalkylblad tidigare gör Google Sheets det enkelt och jag rekommenderar starkt att du prövar det. Om du redan har ett Google-konto kan du bara gå vidare till Google Docs- webbplatsen och börja skapa!

När du har skapat ett ark (eller två - eller tio!) Kan du inse att du vill markera några av de data du har angett genom att lägga till en "fyllfärg" till cellen. Det finns massor av färger att välja mellan, även! NOTERA! Detta är mycket användbart om du väljer att använda Ark för att studera för prov på högskolan. Du kan ange en obegränsad mängd data, skapa graf och så vidare och sedan färgkod allt för att hjälpa dig att få det A!

Om du inte redan är super bekant med hur man gör det kan det vara lite förvirrande, så här är stegen du behöver följa:

Markera text från skrivbordet

Att markera saker i ett kalkylblad är lite annorlunda. Istället för att markera ord (eller siffror) kommer du att använda Fill- funktionen för att markera hela cellen, kolumnen eller raden. Först måste du självklart välja vad du vill ha markerat.

  1. För att välja en rad, klicka på radnumret helt till vänster.
  2. För att välja en kolumn klickar du på kolumnbrevet högst upp på den.
  3. För att välja en enda cell, klicka någonstans i den cellen.
  4. Om du vill välja flera celler i olika rader eller kolumner klickar du i en cell. Den kommer att skisseras i blått. Håll ner din kontrollknapp och klicka på de andra cellerna.

  5. Med ditt val gjorda, kolla upp toppen till verktygsfältet och hitta den lilla ikonen som ser ut som en hink med färgavvisningar till höger med en droppe färg som kommer ut ur den. Detta är din Fyll färgväljare.

  6. Klicka där och välj din färg. Återigen klickar du utanför det valda området och din färg har nu applicerats!

grattis! Du har framgångsrikt markerat text i dina ark!


Markera text med hjälp av iOS eller Android

Att slutföra denna uppgift med din mobilenhet är bara lite annorlunda än hur du gör det på en dator. Det är fortfarande inte svårt, men det är inte heller superintuitivt. Du måste ladda ner Google Sheets-appen från din respektive appbutik först. Öppna sedan önskat kalkylblad. Här är en snabb översikt över hur du markerar dina celler:

  1. Klicka på vilken cell du vill markera och dra sedan för att välja alla de du behöver.
  2. Tryck på "Format" -knappen, som ser ut som en bokstav A med små rader till höger om den.
  3. Leta efter fliken "Cell" och bläddra sedan för att välja "Cell Fill Color" och klicka på önskad färg. Voila!
  4. Du kommer märka att du också snabbt kan lägga till en cellgräns här och ändra dess stil och färg.

Vilka andra frågor om Ark har du? Låt mig veta i kommentarerna, och jag gör mitt bästa för att antingen svara på dem där eller kanske sluta skapa ett nytt inlägg som hjälper dig - och andra.

Glad att skapa!