iPhone 8 & X: Skicka textmeddelande till flera mottagare

Det kan finnas tillfällen när du behöver skicka samma meddelande till flera personer från din Apple iPhone 8 eller X, till exempel för att varna familjemedlemmar till saker som händer i ditt hem eller liv. I stället för att kopiera och klistra in meddelandet flera gånger kan du helt enkelt skicka det till flera personer på en gång.

Skicka ett meddelande till flera mottagare åt gången:

  1. Peka på appen " Meddelanden " på din iPhone för att öppna den.
  2. Peka på ikonen för ruta på anteckningsblocket längst upp till höger på skärmen för att starta ett nytt meddelande.
  3. När det nya meddelandefönstret är öppet märker du ett blått och vitt plustecken ( + ) längst till höger om fältet " Till: ". Tryck på den här knappen för att öppna din adressbok.
  4. Bläddra till den första personen du vill lägga till i din masstextlista och tryck på deras namn. Deras nummer kommer automatiskt att placeras i fältet " Till: " i texten. Upprepa denna process tills alla dina mottagare har valts.

    Alternativt kan du istället för att klicka på plustecknet och bläddra igenom din lista skriva de första bokstäverna för varje persons namn i fältet " Till: ". En lista över alla personer vars namn börjar med dessa siffror kommer att dyka upp och du kan helt enkelt klicka på den du vill ha till den i fältet " Till: ".

  5. När dina kontakter har valts, skriv bara ditt meddelande och tryck på " Skicka " -knappen som vanligt.

Det finns några saker du behöver tänka på när du skickar masstext på följande sätt:

  • Om en kontakt har mer än ett nummer som anges i din adressbok får du möjlighet att välja vilket nummer du vill skicka meddelandet till. Var noga med att bara välja ett mobilnummer under det här steget.
  • När du skickar ett meddelande till flera mottagare kommer de alla att kunna se varandras telefonnummer. Om du har en kontakt som inte är en nära vän eller familjemedlem får du alltid tillstånd innan du inkluderar dem i masstextningslistor.
  • Om du vill inkludera en person i denna masstext som inte redan finns i din kontaktlista kan du antingen först lägga till dem i Kontakter eller helt enkelt skriva in deras nummer manuellt.

Det är allt där det är! Glad textning.