Så här inaktiverar du mikrofonen på Amazon Alexa Echo eller Dot

Jag är ganska säker på att det inte finns någon själ på planeten som inte minst har hört talas om Alexa. Namnet har blivit nästan standard symbol för någon typ av röstaktiverad assistent. För några år sedan var Siri självklart den titeln. Idag dominerar Amazon helt marknaden ... speciellt med sina Echo and Dot-enheter som säljer med ljusets hastighet.

När gadgeten alltid lyssnar gör det våra liv så mycket enklare när vi kan fråga Alexa om att byta termostat, tända på eller ens vrida upp några låtar. Medan vi alla älskar att kunna bara prata våra önskningar högt och få Alexa att tillgodose alla våra infall, har många människor integritetshänsyn när det gäller att "henne" kan lyssna på allt som sägs i våra hem. Det kan också finnas tillfällen du helt enkelt inte vill ha enheten aktiv, så att stänga av mikrofonen är meningsfullt. Det är en enkel process.

Tryck på mikrofonknappen längst ner på Echo eller Dot. När du gör så lyser både den knappen och indikatorringen runt utsidan av gadgeten rött. Detta visar att Alexa inte längre är i funktion och kommer inte att kunna acceptera några röstkommandon tills du återaktiverar mikrofonen. Ett intressant faktum att notera är att i händelse av strömavbrott eller om enheten kopplas ur, kommer Alexa att komma ihåg din senast föredragna inställning. Så snart Echo eller Dot slutar gå igenom sin startsekvens, kommer indikatorns ring och mikrofonknappen att återgå till deras lysande röda tillstånd.

Tänk på att om du också använder Amazon Echo Remote, behöver du inte slå på enhetsmikrofonen igen för att lägga till objekt i din livsmedelsbutik, ställa in en timer eller stänga av lamporna barnen kvar i sina rum . Använd bara fjärrkontrollen för att ge Alexa de kommandon du behöver, och då kommer din favorit personliga assistent att återvända till att inte kunna höra något du säger.

Har du någonsin stängt av Alexa-mikrofonen på en av dina enheter? Äger du fjärrkontrollen som låter dig hålla den i ett avstängt tillstånd, eller föredrar du att din Echo eller Dot ska lyssna ständigt? Låt oss veta i kommentarerna!