Så här ställer du in ringsignal, meddelanden och postmeddelande i Android

Jag har diskuterat i flera äldre artiklar som jag älskar anpassning. Jag använder aldrig standardljud, bakgrunder eller meddelanden för stort sett allting. Facebook är inget undantag. Standardljuden irriterar mig och fick mig att ständigt kolla min telefon om jag var nära en annan person vars meddelanden lät av. När du är i en folkmassa som alla använder Facebook ... kan du se var jag går med det här. Irriterande, eller hur?

Tack och lov kan du enkelt byta alla dessa olika anmälningsljud utan att behöva installera någon tredje parts appar på min Android-enhet. Allt finns i antingen Facebook eller Messenger-inställningar, och jag är här för att visa dig hur det är gjort!

Ändra Facebook-meddelandeljudet

Öppna din Facebook-app och tryck på de tre små horisontella sidorna längst upp till höger på sidan, Bläddra ner och tryck på "Inställningar och sekretess" och sedan på "Inställningar" .

Nu bläddrar du ned för att välja "Meddelanden" och väljer sedan "Meddelandeinställningar" .

Bläddra till botten av den här sidan där du ser "Var du får meddelanden" . Du får se att det ger dig tre alternativ: Tryck, E-post och SMS. Tryck på "Push" .

På den här nästa skärmen trycker du på det senast följande alternativet: "Tone" .

Detta öppnar listan över ljud du kan välja mellan. Tryck på var och en för att bestämma vilken du vill bäst och tryck sedan på "OK" . Detta kommer att ändra ditt standardmeddelande för Facebook.


Ändra standardmeddelandetone i Facebook Messenger

Öppna appen "Inställningar" på din telefon. Bläddra ner och knacka för att öppna "Notifieringar" -området. När alla dina appar har laddats, välj "Messenger" . Under det faktiska området "Meddelanden" här, tryck på "Chattar och samtal" först.

Nu ser du ett par alternativ. Den första - "Viktigheten", låter dig bestämma om du vill att samtal och chattar ska dyka upp på din skärm, göra ljud och så vidare. Det andra alternativet är det vi söker, så fortsätt och öppna "Ljud" .

Återigen kommer du att presenteras med en lista över ljudalternativ att lyssna på och göra ett urval från. När du har markerat cirkeln bredvid ljudet du vill använda, klicka helt enkelt på "Tillbaka-pilen" längst upp till vänster på den här skärmen och ljudet sparas.

Du kan nu gå tillbaka till huvudmenyn "Notifieringar" och följ samma process för att ändra meddelandeljudet för gruppchattar om du vill.


Ändra standardljudet när du tar emot ett samtal på Messenger

Du kan också ändra det irriterande "ringsignal" som du hör när du får ett samtal på Facebook Messenger. Gå tillbaka till dina inställningar igen, tryck en gång till på "Meddelanden" och välj sedan den "Messenger" -appen igen.

Den här gången kommer du att välja "Annat", klicka på "Ljud" och välj en sista gång från den här popuplistan.

Vilka andra saker är du osäker på hur man gör eller byter på Facebook eller dess Messenger-app? Jag är alltid glad att försöka hjälpa.

Glad Facebooking!