Så här lägger du till trådlösa laddningar till din telefon

Om du är som större delen av världen har din nuvarande mobiltelefon inte trådlösa laddningsfunktioner inbyggda i enheten. Förtvivla inte mina vänner. Vi kan fortfarande använda denna magiska metod för batteriladdning utan att behöva uppgradera vår nuvarande telefon och utan att gå till stan med lödstryk!

Innan jag fortsatte med hur-tos, ville jag påpeka något om trådlös laddning du kanske inte ens är medveten om. Laddstationerna kommer i olika strömspecifikationer: det vill säga styrkor. Specifikationerna i nedre delen - vanligtvis upp till 5W - kan ladda din telefon, surfplatta och till och med smarta klockor. High-end laddare - packar hela vägen upp till en massiv 120W - kan hantera bärbara datorer och datorskärmar! Trådlös laddning är inte begränsad till bara din iPhone eller Android dessa dagar - och kan göra ditt liv mycket enklare!

Den stora hemligheten att ladda enheten trådlöst om den inte byggdes för att göra det är att köpa en supertunnad adapter som stannar permanent i telefonens dataport och eluttag. Du kan koppla ur det när du vill. Men om du ska göra det, kan du också bara fortsätta använda en vanlig sladd för att ladda med.

Adaptern du behöver är ganska standard - och ganska billigt idag ... om du använder en MicroUSB-typ av telefon eller en blixtanslutning. Spoldelen av Qi-laddningsadaptern stannar precis bak på telefonen. Det är extremt tunt - det kommer inte att sticka ut mer än ett enda datapapper och tillåter fortfarande att ditt fodral passar perfekt.

När du handlar efter din nya laddningsenhet måste du vara säker på att hitta den som passar telefonens laddningshamn, ser bra ut med din enhet som är ansluten till den och den måste ha Qi-kompatibilitet, eller hela experimentet kommer att bli slöseri. Du kan enkelt leta efter dessa på din favorit online butik: Amazon ingår. Medan du köper enheten för din telefon, surfplatta eller trådlös högtalare måste du också köpa laddningsplattan som alltid är inkopplad till en strömkälla. Jag rekommenderar starkt att köpa mer än en av dessa, särskilt eftersom de är ganska billiga. Om du ska köpa en och måste ständigt ta den från sovrum till kök till kontor, vad är poängen? Du kommer fortfarande alltid att behöva hitta kabeln och ansluta sakerna.

Ett annat alternativ är att köpa ett fall som har trådlös laddning inbyggd i den. Att använda ett fall över toppen av en inkopplad Qi-enhet kan ibland störa (eller sakta ner) laddningen, så det är ärligt meningsfullt att överväga dessa typer av fall. Återigen kan du köpa dessa på ett antal ställen med en mängd olika stilar och färger att välja mellan.

När du har köpt en Qi-laddningsenhet och ansluten den till telefonen, lägger du den helt enkelt på din trådlösa laddningsplatta på ditt skrivbord, bord eller nattduksbord.

Vid denna tidpunkt kanske du undrar om all denna shopping gör trådlös laddning värt det eller inte. Varför skulle vi vilja göra det istället för att bara ta tag i en sladd och ansluta den till telefonen? Ärligt talat är det en fråga om preferens. När jag vant mig att helt enkelt släppa min telefon på kudden i slutet av en lång dag eller när jag bråttom innan jag rusade till ett möte, hade jag inte längre önskan att någonsin behöva leta efter en ledning som aldrig misslyckades med att har fallit ner mellan sprickorna eller blivit förvirrade med hundra andra saker på mitt skrivbord (eller nattduksbord.) Lätt och snabbt att ladda telefonen med en trådlös pad överväger de huvudvärk jag haft dagligen när jag försökte extrahera sladdar med liten tid eller tålamod. Lita på mig: när du har försökt det här själv och använt det för ens några dagar, kommer du aldrig att vilja gå tillbaka till att behöva förlita dig på en sladd.

Så vad är den faktiska processen för att göra all denna teknik fungerar? Låt mig lägga ut det för dig i bara en handfull superlätta steg:

  • Anslut den trådlösa laddningsmottagarenhet du valde till din microUSB-port i telefonen, surfplattan eller den trådlösa högtalaren.
  • Vik mottagarmodulen runt på baksidan av din gadget och fäst den sedan med en liten bit dubbelsidig tejp. Några av de trådlösa mottagarens förpackningar kommer att innehålla denna tejp.
  • Sätt din telefon eller surfplatta (med mottagaren ansluten) tillbaka i ditt fodral.
  • Släpp din älskade tech på den kompatibla Qi trådlösa laddningsplattan och du är gyllene!

Du kan också överföra ditt trådlösa laddningsunderland till din bil! Om din bil är ganska ny, se användarhandboken. Du kan bli förvånad över att hitta bilen redan har den här funktionaliteten inbyggd i den. Om inte, det är en enkel sak att få dig där du vill vara. Qi-kompatibla laddkuddar till din bil är lite dyrare än de du köper för ditt hus eller kontor på grund av att de måste ha extra hårdvara för deras GPS-stilskärm. De flesta av alternativen hittar du dock under cirka femtio dollar. Många av dessa kräver endast en standard cigarettändareadapter / port för att fungera perfekt.

Har du försökt - eller tänkt på - trådlös laddning än? Vad är dina tankar? Är det något du tror att du inte kommer att kunna leva utan? Har du frågor till oss angående olika typer av laddare där ute eller hur får du det bästa av vad du ska köpa? Skicka oss en kommentar och meddela oss. Vi kommer att göra allt vi kan för att hjälpa, som alltid.