Windows 10 S Mode Release Date, Nyheter och Funktioner

Windows 10 mötte mycket kontrovers när den ursprungligen lanserades som ett operativsystem år 2017. Men det här lätta operativa systemet har gjort många framsteg sedan det ursprungligen lanserades och nu används det mer utan problem.

Idag ses Windows 10 som den uppenbara ersättningen för Windows 7 och Windows 10 S har ännu mer att erbjuda.

Windows 10 S är en ny och modifierad version av Windows 10. Även om den ger samma erfarenhet som en användare får när man använder andra versioner av Windows, har den blivit strömlinjeformad på ett sådant sätt att det ger mer säkerhet och bättre prestanda.

För att förbättra säkerheten och för att säkerställa att din dator förblir säker från potentiella fel, begränsar den nedladdningen av alla appar via Microsoft-butiken och för säker surfning kräver det användning av Microsoft-kanten.

Den är speciellt utformad för datorer som är avsedda att användas för utbildningsändamål och som tenderar att vara mer budgetvänliga. Microsoft heter "version S" eftersom det ska vara enklare och säkert. S står inte officiellt för någonting, men det refererar till förbättringarna i enkelhet och säkerhet.

Windows 10 S var inte precis välkomna i början. Den stora kritiken som den ställde införde var att den inte tillåter nedladdning och installation av program som inte ägs av Microsoft. Den förkastar grundligt tredje partens medverkan.

Men det bästa med det är att användarna kan byta till Windows 10 S utan att spendera några pengar - det är helt gratis. Det är verkligen ett mycket attraktivt alternativ att överväga.

Alla som är intresserade av att installera Windows 10 S-läget behöver bara ett lämpligt licensavtal och den medföljande enheten som redan har aktiverats i S-läget. Om du har en ny enhet kan du ha S professionellt installerad om den inte redan är installerad.

Problem med Windows 10 S

Det största problemet med att använda S uppstår när du behöver installera en app som inte är tillgänglig i Microsoft Store. Det enda alternativet är att stänga av S-läget. Detta är gratis, men när du stänger av kan du inte slå på den igen.

Windows 10 S-läget har designats av Microsoft som en konkurrent till Chrome OS, Googles operativsystem. Microsoft meddelade att den lanserade Windows 10 S exklusivt för studenterna.

Det har rapporterats att cirka 60% av kunderna fortsätter att använda detta system och avstå från att byta till Windows 10 Pro även om de hade möjlighet att byta gratis.

Trots förbättringarna finns det fortfarande några personer som inte vill ha något att göra med S-operativsystemet. Andra är nöjda med det och har inget emot begränsningarna för appar. Detta är särskilt sant på grund av att det är utformat för att rikta sig till studenter. Microsoft har säkerställt att de flesta appar som studenterna vill ha eller behöver finns tillgängliga i sin butik, så det finns inga hinder för att använda S-operativsystemet på en pedagogisk dator eller andra enheter.

För & nackdelar med att använda vanliga Microsoft Windows

MS Windows är fortfarande det vanligaste operativsystemet på Planet. Fördelarna med att använda Windows mättes en gång mot att använda rivaliserande stationära operativsystem, till exempel MacOS eller Linux, men är för närvarande mer risk att överträffas av Android.

Pros

- mångsidig

- Produktiv

- Säkra

- Bra Native Apps

Nackdelar

- Bulky

- Resource Heavy

- Utvecklat för tangentbord och mus

Du kan köpa en USB-enhet med Microsoft Windows 10 Home Edition och ansluta dig till miljontals användare över hela världen på en plattform som anses vara industristandarden.