Vad ska jag använda för att rengöra min smartphone?

Det är frågan varje skriven smartphone-användare frågar. "Vad ska jag använda för att rengöra min smartphone?" Du vill inte skada det dyra utrustningen. Så du är mycket försiktig med hur du behandlar den. Här är några tips för rengöring av din smartphone.

Supplies

Du kan rengöra din smartphone med hjälp av en uppsättning väldigt enkla tillbehör.

  • Destillerat eller renat dricksvatten
  • Bomullspinne
  • En luddfri trasa (helst 100% bomull)

Om det är ett problem att använda destillerat vatten, använd bara vanligt kranvatten. Du kan också koka en kruka med vatten, vänta tills det svalnar, använd sedan det.

Ska jag använda alkohol?

Många av de handledningar jag läste på webben instruerar människor att använda gnugga alkohol för att rengöra deras elektronik. Jag håller inte med detta förslag. Medan alkohol kan användas direkt på många elektroniska komponenter kan det skada vissa typer av plast och gummi samt den oleofoba (oljebeständiga) beläggningen på din pekskärm. Det är också brandfarligt. Jag ser generellt ingen nytta av att använda alkohol över vatten vid rengöring av utsidan av en telefon av glas och plast. Jag kan inte heller hitta en enda tillverkare som föreslår att man använder alkohol för att rengöra enheten. Jag rekommenderar att du håller fast vid vatten, men om du insisterar på alkohol gör ett bättre jobb för dig, doppa in i din första hjälpen kit och ha på det!

Bearbeta

1. Slå av din smartphone och dra ut batteriet från enheten om det är möjligt. Om du använder ett fall, ta bort det helt.

2. Lätt fuktiga torkduken med vatten och skrubba sedan försiktigt alla delar av telefonen. Om du har klibbig eller smutsig smuts på din telefon kanske du vill använda varmt vatten. Personligen har jag värmt upp lite rent dricksvatten i mikrovågsugnen i ca 10 sekunder.

3. För de områden som du inte kan komma in i med en trasa, använd en bomullspinne. Doppa lätt in vattnet i vatten och börja rengöra varje nook och cranny. Skruva djupt in mellan tangenterna på tangentbordet och längs åsar. Försök att inte få fukt i några öppningar eller slitsar.

4. Låt telefonen lufttorka tills den är fri från fukt. Detta är väldigt viktigt, eftersom om det finns något vatten när du slår på enheten, kan det leda till kort och permanent skada din smartphone.

Med dessa steg är du väl på väg att njuta av en knallig ren smartphone. Har du några tips för att rengöra din smartphone? Gärna dela dem i avsnittet Kommentarer.